Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 16
 Görüntüleme 92
 İndirme 36
 Sesli Dinleme 1
TÜRKİYE’DE GİRİŞİMCİLİK: MEVCUT DURUM ANALİZİ VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ
2019
Dergi:  
Kırklareli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Girişimcilik toprak, emek, sermaye ve teknolojiyi bir araya getirerek yenilikler yapan ve fırsatları değerlendiren üretim faktörüdür. Ekonomik büyüme, kalkınma ve işsizlikle mücadelede rekabete dayalı özel girişimcilik önemli bir yer tutmaktadır. Bu nedenle gün geçtikçe önemi artan girişimciliğin anlaşılması ve geliştirilmesi için bu konuda yapılan akademik çalışmaların sayısının artması gerekmektedir. Bu çalışma Türkiye’de ekonomik kalkınmanın sağlanması ve refahın artması adına girişimciliğin önemini vurgulamaya çalışmaktadır. Yöntem: Bu çalışmada girişimciliği belirleyen ve etkileyen bazı parametreler (ARGE harcamaları, devlet politikaları, girişimcilik finansmanı, eğitim düzeyi, fiziksel altyapılar gibi) karşılaştırmalı olarak incelenmiştir. Çalışmada yöntem olarak GZFT analizi (Güçlü yönler, Zayıf yönler, Fırsatlar ve Tehditler) tercih edilmiştir. GZFT analizi terim anlamıyla, bir proje ya da girişimin hayata geçmesinden önce güçlü ve zayıf yanlarının, dışarıdan gelecek tehditlerin ve konjonktürün getireceği fırsatların, detaylı incelemesi olarak kabul edilmektedir. Analiz karar verme aşamasında konu ile ilgili kuvvetli veya zayıf, avantajlı veya dezavantajlı noktaların beraberce görülebilmesini sağlamaktadır. GZFT analizinin amacı var olan güçlü yönler ve fırsatlardan en üst düzeyde yararlanmak, tehditlerin ve zayıf yanların etkisini en aza indirecek plan ve stratejiler geliştirmektir. Bulgular: GEM istatistikleri, Küresel Rekabet Edebilirlik Endeksi, patent başvuru ve tescil sayıları, kurulan-kapanan şirket sayıları, finans destekleri ve makro ekonomik göstergeler gibi temel veriler ışığında Türkiye’nin mevcut durumu analiz edilmiş ve girişimciliğin geliştirilmesi için çeşitli öneriler sunulmuştur. Türkiye’de girişimcileri yatırıma teşvik edecek ekonomik ortamın hazırlanmasının kritik öneme sahip olduğu görülmüştür. Bunun yanında girişimcilere düşük maliyetli finans kaynakları ve rahat geri ödeme koşulları sağlanmalıdır. Makroekonomik ortamdaki belirsizlikler ortadan kaldırılmalı ve yatırımcıya güven duygusu verilmelidir. Ayrıca bir şirketin kuruluş veya işletme aşamasında karşılaşabileceği bürokratik engeller en aza indirilmeli ve yasal mevzuatlar girişimcilik lehine yeniden düzenlenmelidir.

Anahtar Kelimeler:

Intervention in Turkey: Current Situation Analysis and Solution Recommendations
2019
Yazar:  
Özet:

Purpose: Entrepreneurship is the production factor that makes innovations and evaluates opportunities by combining land, labour, capital and technology. Competitive private entrepreneurship plays an important place in the fight against economic growth, development and unemployment. Therefore, it is necessary to increase the number of academic studies on this subject to understand and develop the increasing importance of entrepreneurship. This study tries to emphasize the importance of entrepreneurship in Turkey in order to ensure economic development and increase prosperity. Method: In this study, some parameters that determine and influence entrepreneurship (such as ARGE spending, government policies, entrepreneurship financing, education level, physical infrastructure) were compared. GZFT analysis (Strengths, Weaknesses, Opportunities and Threats) is preferred as a method in the study. The GZFT analysis is defined as a detailed review of the strengths and weaknesses, threats from the outside and the opportunities that the conjuncture will bring before a project or initiative is implemented. Analysis ensures that strong or weak, advantageous or disadvantage points in the decision-making phase can be seen together. The goal of the GZFT analysis is to take advantage of the strengths and opportunities that exist, to develop plans and strategies that will impact threats and weaknesses. The findings: GEM statistics, Global Competitiveness Index, patent applications and registration numbers, founded and closed companies numbers, financial support and macroeconomic indicators, the current situation of Turkey has been analyzed and various recommendations for the development of entrepreneurship have been presented. In Turkey, the preparation of an economic environment that will encourage entrepreneurs to invest has been critical. In addition, entrepreneurs should be provided with low-cost financial resources and convenient reimbursement conditions. Uncertainty in the macroeconomic environment should be eliminated and the investor should be given a sense of confidence. It should also be reduced to the bureaucratic obstacles that a company may encounter at the establishment or business stage and the legislation should be rearranged in favour of entrepreneurship.

Anahtar Kelimeler:

2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Kırklareli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 252
Atıf : 1.243
2023 Impact/Etki : 0.304
Kırklareli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi