Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 80
 İndirme 26
TAM ÖĞRENME İLKELERİ DOĞRULTUSUNDA FARKLI ÖĞRETİM YÖNTEMLERİYLE İŞLENEN MATEMATİK DERSİNİN ÖĞRENCİLERİN MATEMATİK TUTUMLARINA ETKİSİ
2009
Dergi:  
Milli Eğitim Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu deneysel çalışmanın amacı, ilköğretim 7.sınıf matematik dersinde“Tamsayılar” konusunun öğretiminde tam öğrenme ilkeleri doğrultusundafarklı öğretim yöntemleri-nin (buluş yöntemi, canlandırma (dramatizasyon),soru-cevap yöntemi, oyunlarla öğretim ve bulmacalar gibi.) uygulandığı deneygrubu ile geleneksel öğretim yönteminin uygulandığı kontrol grubunun matematik tutumları arasında farklılığın olup olmadığını belirlemektir. Araştırmaİstanbul ili Anadolu yakasındaki bir ilköğretim okulunun 7. sınıf öğrencileriüzerinde yapılmıştır. Araştırmada bir deney ve bir kontrol grubu kullanılmıştır.Uygulama sonucunda kullanılan yöntemlerin öğrencilerin matematik tutumları üzerinde etkisininin anlamlı olup olmadığını belirlemek için t testi yapılmıştır. Yapılan t testleri sonucunda, derslerin tam öğrenme ilkeleri doğrultusundafarklı öğretim yöntemleriyle işlenen deney grubu öğrencilerin matematik dersine yönelik tutumları olumlu yönde değişmiştir. Ayrıca, deney grubu öğrencilerin, matematik dersine olan ilgi, matematiğin algılanan yararları ve matematikte algılanan başarı düzeylerinde olumlu yönde değişim olurken, geleneksel yöntemin öğrencilerinin matematik tutumlarını değiştirmemesine rağmen,matematiğin algılanan yararları üzerinde olumlu bir değişim yaptığı bulunmuştur

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Milli Eğitim Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.399
Atıf : 10.271
2023 Impact/Etki : 0.599
Milli Eğitim Dergisi