Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 49
 İndirme 23
OKULLARIN DEMOKRATİK VE KATILIMCI ÖĞRENİM ORTAMLARINA DÖNÜŞTÜRÜLMESİ (Demokratik Okul Yönetimi)
2011
Dergi:  
Milli Eğitim Dergisi
Yazar:  
Özet:

Demokratik değerlerin bireylere aktarılması erken yaşlarda okullardaverilen eğitimle güç ve hız kazanmaktadır. Bu çerçevede okullarda sürdürüleneğitimlerin ve gerçekleştirilen etkinliklerin önemi yadsınamaz bir gerçektir.Eğitim kurumlarının bu görevi başarıyla yerine getirmeleri bir yandan bukurumların ve kurumlarda yer alanların (yönetici, öğretmen, öğrenci ve diğerçalışanlar) niceliği ve niteliği ile doğrudan ilişkilidir. Bu bağlamda, demokratikokul yapısının oluşturulması; okul yöneticisinden, öğretmenlere ve diğer okulçalışanlarına kadar tüm bireylerin gerekli bilgi, beceri ve anlayışla donanmışolması, öğrencilere verilecek teorik demokrasi eğitimi yanında demokrasi uygulamalarına fırsat verecek okul ortamının yaratılması gerekmektedir. Konu ileilgili olarak özellikle Avrupa Konsey’i önemli çalışmalara vesile olmaktadır.Konsey, Demokratik Vatandaşlık Eğitimi (DVE) Projesiyle, üye ülkelerdedemokratik yurttaşlık bilincinin geliştirilerek toplumda insan haklarınasaygının ve demokrasi kültürünün içselleştirilmesi amacıyla 2002 yılında“Demokratik Yurttaşlık Eğitimi Tavsiye Kararları”nı yayımlayarak üyeülkelere, Demokratik Yurttaşlık Eğitimini, eğitim politikaları ve reformlarıarasına alması konusunda çağrıda bulunmuştur. Bu amaç doğrultusundaKonsey’e üye ülkeler tarafından gerekli önlemler alınmakta ve birçok proje hayata geçirilmektedir. Bu çalışmada, konuya ilişkin kavramlara açıklık getirmekamacıyla öncelikle demokrasi kavramı irdelenmiş ardından demokratik vatandaşlık, demokrasi eğitimi ve demokratik okul yönetimi kavramları üzerindedurulmuştur. Avrupa Konseyi’nin çalışmaları ışığında özellikle demokratikokul yönetimi konusunda üye ülkelerdeki çalışmalardan örnekler verilmiş vebu bağlamda Türkiye’de sürdürülen çalışmalara yer verilmiştir

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Milli Eğitim Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.399
Atıf : 10.302
Milli Eğitim Dergisi