Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 34
 İndirme 10
SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLERİ İLE SINIF ÖĞRETMENLERİNİN ÖRGÜTSEL ÖĞRENME ENGELLERİNE İLİŞKİN GÖRÜŞLERİNİN KARŞILAŞTIRILMASI
2012
Dergi:  
Milli Eğitim Dergisi
Yazar:  
Özet:

Küresel dünya gittikçe karmaşıklaşmakta ve dinamik bir görünüm kazanmaktadır. Toplumların ve örgütlerin gelişmeler ışığında kendilerini yeniden yapılandırmaları, değişikliklere ayak uydurmaları, iş ve çalışma yaşamını öğrenmeye açık hale getirmeleri, bireysel öğrenmeler kadar örgütsel öğrenmelere gerektiği kadar önem vermeleri zorunluluk haline gelmektedir. Bu bütün içerisinde öğrenen organizasyon olarakokullar, okulları bu boyuta taşıyan öğretmenler son derece önemli bir rol oynamaktadır.Bu çalışmamızda sosyal bilgiler öğretmenlerinin ve sınıf öğretmenlerinin örgütselöğrenme engellerine ilişkin görüşlerini tespit etmek ve branşlara göre yetersiz görülendurumları karşılaştırma amaçlanmaktadır. Örneklem olarak Erzurum Merkez Aziziye,Palandöken, Yakutiye ilçelerinden rasgele seçilen 10 ilköğretim okulunun her birindegörev yapan, Sosyal bilgiler öğretmenlerine ve Sınıf öğretmenlerine (4–5) veri toplamaaracı olarak Örgütsel Öğrenme Engellerini tespit etmek için 40 maddeden oluşan biranket uygulanmıştır. Sonuç olarak; Sosyal bilgiler öğretmenlerinin ve sınıf öğretmenlerinin görüşlerine göre, hem eğitimsel hem de örgütsel deneyim akışı içerisinde planlama, işbirliği, bilgi paylaşımı, ekip çalışması, mesleki gelişim ve iletişim yapısı açısındanfarklılıklar bulunduğu tespit edilmiştir

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Milli Eğitim Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.399
Atıf : 10.369
2023 Impact/Etki : 0.599
Milli Eğitim Dergisi