Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 42
 İndirme 14
GÜNEYDOğU ANADOLU BÖLGESİNDEKİ LİSE ÖğRENCİLERİNDE SOSYAL BÜTÜNLEşME DÜZEYİ
2013
Dergi:  
Milli Eğitim Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırma, Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki Lise öğrencilerininsosyal bütünleşme düzeylerini ve sosyal bütünleşme düzeylerinin çeşitli değişkenler açısından farklılaşıp farklılaşmadığını belirlemek amacıyla yapılmıştır.Bu çalışmada, betimsel tarama modeli kullanılmış; var olan durumun betimlenmesi ve evrene genellenmesi amaçlanmıştır. Araştırma verileri, araştırmacılartarafından geçerlik güvenirlik analizleri yapılarak geliştirilen ve yedi boyuttanoluşan beşli likert tipindeki Sosyal Bütünleşme Ölçeği (SBÖ) kullanılarak eldeedilmiştir. Araştırmaya 2008-2009 öğretim yılı bahar döneminde GüneydoğuAnadolu Bölgesinde yer alan sekiz ildeki çeşitli lislerde öğrenim gören 1106 liseöğrencisi katılmıştır. Araştırma sonucunda, Güneydoğu Anadolu Bölgesindekilise öğrencilerinin genel sosyal bütünleşme düzeylerinin yüksek olduğu; normatif-manevi bütünleşme ve ulusal bütünleşme boyutlarında yüksek düzeydebütünleşme algısına sahip oldukları anlaşılmıştır. Ancak lise öğrencilerinin eğitsel bütünleşme boyutunda düşük katılım göstermeleri anlamlı bulunmuştur.Araştırma bulguları, lise öğrencilerinin sosyal bütünleşme düzeylerinin cinsiyete, lisenin bulunduğu ile, lise türüne ve disiplin cezası alma durumlarına görefarklılaşmadığını ortaya koymuştur. Buna karşın okuduğu sınıf, okul başarıdurumu, okul öncesi eğitim alma, okulu terk etme eğilimi, aile gelir durumu,anne eğitim durumu ve andil değişkenlerine göre farklılaştığı görülmüştür.Araştırmada ortaya çıkanönemli bulgulardan bir tanesi de resmi dil Türkçedışında anadili kullananların genel sosyal bütünleşme düzeylerinin, manidarbiçimde yüksek bulunmuş olmasıdır

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Milli Eğitim Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.399
Atıf : 10.286
Milli Eğitim Dergisi