Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 79
 İndirme 31
Dijital Hikâye Anlatım Biçimleri ile Benlik Saygısı Düzeyi Arasındaki İlişkinin İncelenmesi
2019
Dergi:  
Erciyes İletişim Dergisi
Yazar:  
Özet:

Dijital hikâye anlatımı, geleneksel hikâye anlatımının dijital araçlar kullanılarak yapılmasıdır. Bu anlatım interaktif bir ortamda, ses, resim, grafik, görüntü, müzik ve metni kapsayan bir sürece dayanmaktadır. Günümüzde yalnızca içerik tüketicisi olmaktan çıkıp aynı zamanda hem içerik tüketicisi hem de üreticisi haline gelen bireyler, benlik sunumlarında dijital hikâye anlatımını oldukça yoğun bir şekilde kullanmaktadır. Bu sebeple bu çalışmada, dijital hikâye anlatım biçimleri ile benlik saygısı düzeyi arasındaki ilişkinin incelenmesi amaçlanmıştır. Çalışma sonucunda katılımcıların dijital hikâye anlatımı kullanmalarının en güçlü nedenlerinin insanlarla iletişim kurmak, bilgi paylaşımı sağlamak, eğlenmek ve can sıkıntısı geçirmek olduğuna ulaşılmıştır. Katılımcıların dijital hikâye anlatımı biçimleri arasından en yüksek oranını “herhangi bir şeyin” ve “kendinin” fotoğraf ya da videosunu çekerek anlarını/anılarını paylaşmak oluşturmaktadır. En düşük oranı ise “başkalarının” fotoğraf ya da videosunu çekerek anlarını/anılarını paylaşmak oluşturmaktadır. Kendinin fotoğraf ya da videosunu çekerek anları/anıları paylaşma ile benlik saygısı düzeyi arasında ise anlamlı bir farklılık olduğu görünmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Review of the relationship between the digital narrative forms and the level of self-esteem
2019
Yazar:  
Özet:

Digital storytelling is the traditional storytelling carried out by using the digital tools. This narration is based on a process that involves sound, visuals, graphics, image, music and text in an interactive environment. Today the individuals who are not only the content consumers but also the content producers, quite often use the digital storytelling. Therefore, this study aims to analyze the relationship between the digital storytelling patterns and the level of self-respect. It was concluded at the end of the study that the most prominent motives of the participants for using the digital storytelling are communication, sharing information, having fun and overcoming boredom. Sharing the photos or videos of "anything" or of "them" in their moments/stories has the biggest percent among the participants' digital storytelling patterns. Sharing the photos or videos of "someone else" in their moments/stories constitutes the smallest percentage. There is a meaningful difference between sharing a photo or video of one’s self in moments/stories and the level of self-respect.

Anahtar Kelimeler:

An Analysis Of The Relationship Between Digital Storytelling Patterns and The Level Of Self-respect
2019
Yazar:  
Özet:

Digital storytelling is the traditional storytelling carried out by using the digital tools. This narration is based on a process which involves sound, visuals, graphics, image, music and text in an interactive environment. Today the individuals who are not only the content consumers but also the content producers, quite often use the digital storytelling. Therefore, this study aims to analyse the relationship between the digital storytelling patterns and the level of self-respect. It was concluded at the end of the study that the most prominent motives of the participants for using the digital storytelling are communication, sharing information, having fun and overcoming boredom. Sharing the photos or videos of “anything” or of “themselves” in their moments/stories has the biggest percent among the participants’ digital storytelling patterns. Sharing the photos or videos of “someone else” in their moments/stories constitutes the smallest percent. There is a meaningful difference between sharing a photo or video of one’s self in moments/stories and the level of self-respect.  

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Erciyes İletişim Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 626
Atıf : 3.573
2023 Impact/Etki : 0.229
Erciyes İletişim Dergisi