Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 60
 İndirme 16
Sosyal Sermaye ve Armağan Ekonomisi Üzerinden Sosyal Medya ve Stalk Olgusu: Instagram Üzerinden Bir İnceleme
2018
Dergi:  
Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Gündelik hayatın önemli bir parçası haline gelen sosyal medya insan hayatına pek çok yeni kavram kazandırmıştır. Bu kavramlardan biri de stalktır. Stalk, sosyal medya kullanıcıları arasında fenomenleşen dijital iz sürmeye yönelik bir davranış biçimidir. Stalklama terimi bugün internet ortamından başkalarının hesaplarını takip etme, inceleme, başkalarının hayatlarına ve kişisel özelliklerine dair ayrıntılı bilgiler edinme anlamlarında kullanılır. Sosyal paylaşım ağlarının stalk evreninde kullanıcılar sosyal, kültürel ve ekonomik sermaye biçimlerinden herhangi birini kurma fırsatı bularak sosyal ağlar üzerinden sürdürülen armağan ilişkilerine hayat vermektedir. Bu çalışmada birer politikacı, sanatçı, aktivist, ünlü ve fenomen olmak üzere Instagram hesaplarını farklı amaçlarla kullanan beş ayrı hesap katılımcı gözlem yöntemiyle gözlemlenmiş ve sosyal sermaye ve armağan teorilerinden yola çıkılarak stalk üzerinden eleştirel bir değerlendirme yapılmıştır. Çalışma sonucunda sosyal medya etkileşimlerinin stalk evreninde kullanıcıların sadece demokratik haklar bağlamında sosyal, kültürel ve ekonomik sermayelerini güçlendirmedikleri aynı zamanda gösteri üzerinden ilerleyen bir sosyal sermaye ile var oldukları görülmüş ve sosyal paylaşım ağları üzerinden ilerleyen armağan ilişkilerinin eleştirel bir değerlendirmesi yapılmıştır. 

Anahtar Kelimeler:

null
2018
Yazar:  
2018
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 551
Atıf : 4.952
2023 Impact/Etki : 0.259
Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Dergisi