Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 136
 İndirme 31
 Sesli Dinleme 2
BELGESEL FİLMDE YENİ YAKLAŞIMLARIN IDFA DOCLAB 2010-2015 BELGESEL FİLM ÖRNEKLEMİ ÜZERİNDEN YAPISAL VE KULLANIM ÖZELLİKLERİNE GÖRE İÇERİK ANALİZİ
2015
Dergi:  
Connectist: Istanbul University Journal of Communication Sciences
Yazar:  
Özet:

Belgesel film üzerine yapılan bu çalışmada belgesel film anlayışındaki yeni yaklaşımlar ele alınmıştır. Yakın geçmişte üretilen belgesel filmlerdeki klasik anlatımın günümüzde artık yer almadığı bir gerçektir. Teknoloji alanında yaşanan değişimlerin belgesel filmi etkilemesiyle belgesel film daha farklı teknik olanaklara sahip olmuştur. Belgesel filmde teknik olanakların artışı farklı anlatım biçimlerini de beraberinde getirmiştir. Aynı zamanda belgesel film yönetmeni ve yapımcılarının yeni anlatım biçimlerini keşfetmeleri ve denemeleri de belgesel film için yeni anlatım olanakları olarak şekillenmiştir. Belgesel sinemada yakın zamanda yeni yaklaşımlarla şekillenmiş belgesel filmlere tanıklık edilmiştir. Bu yeni biçimler belgesel filmin yeniden tanımlanmasına sebep olmuştur. Artık ‘yeni medya belgeseli’, ‘interaktif belgesel’, ‘non-linear belgesel’ gibi yeni üretimler yapılmıştır. Yurtiçinde kapsayıcı bu tür bir çalışmanın sınırlı olması bu çalışmayı zorunlu kılmıştır. Bu çalışmanın amacı belgesel film alanındaki yeniliklerin, yeni anlatım biçimlerinin betimlenmesidir. Söz konusu ‘yeni yaklaşım’ ve ‘yeni türlere’ örnek olarak gösterilen belgesel filmlerin ‘geleneksel belgesel film’lerden ayrılan yönlerinin karşılaştırmalı analizi için değişkenler elde edilmiştir ve içerik analizi yapılmıştır. Dijital teknoloji anlayışı ile gerçekleştirilen IDFA DocLab platformunda yer alan belgesel filmlerin ‘yapısal’ ve ‘kullanım’ özelliklerinin değişim gösterdiği tespit edilmiştir. 

Anahtar Kelimeler:

A Content Analysis Of New Approaches In Documentary Film According To Structural and Usage Features In Selected Idfa Doclab 2010-2015 Documentary Films
2015
Yazar:  
Özet:

New approaches in documentary films are discussed in this study. It is a fact that the classic narration in documentary film will no longer exist in films produced in the near future. Today the changes and developments in technology bring different technical possibilities for documentary film making as well as different styles of narration. The discovery and experimentation with different narration styles by documentary film directors and producers are shaping new narration possibilities. Thus, films shaped with the new approaches have been witnessed in documentary films recently and led to a redefining of documentary films. Now, new genres such as ‘new media documentary’, ‘interactive documentary’ and ‘non-linear documentary’ are emerging. As the amount of work on this subject is marginal in the Turkish literature this study has become a necessity. The aim of the study is to describe the innovations and new forms of documentary film. A comparative analysis done using the content analysis technique reflects the differences between the ‘new genre’ documentaries that use the new approaches and traditional documentary films. The present study has verified that the said changes are reflected in the ‘form’ and ‘usage’ characteristics of the type of documentary films realized by IDFA DocLab with the use of the digital analysis technique

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Connectist: Istanbul University Journal of Communication Sciences

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 410
Atıf : 2.070
Connectist: Istanbul University Journal of Communication Sciences