Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 60
 İndirme 13
Yeni Medya Belgeseli Uzerine Bir Degerlendirme
2020
Dergi:  
OPUS Toplum Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Dijital teknoloji, belgesel filmin yapısını etkilemiştir ve olumlu etkilerinin yanında, olumsuz etkilerinin olduğu da düşünülmektedir. Günümüzde, belgesel olarak adlandırılamayacak belgesel filmlerin üretiminin olduğu bir eğilim söz konusudur; bu eğilimle çeşitli videolar belgesel filmmiş gibi algılanmaktadır. Dijitalleşmenin belgesel film üzerindeki bu tür bir etkisi, belgesel filmin temel özelliklerinin zarar görebileceği ihtimalini de beraberinde getirmektedir. Yeni medya belgeseli; şüphesiz yeni biçimlerin denendiği, yeni anlatım olanaklarının sunulduğu bir ortamda şekillenmektedir. Yeni medya belgesel filmleri ile birlikte; yenileşme, yeni anlatım biçimleri, konularda çeşitlilik, yeni yaklaşımlar ve daha fazla yaratıcılığın sürece katılması gibi özellikleri olumlu özellikler olarak adlandırılmaktadır. Belgesel filmin ‘ana maddesi’ ‘belge’dir ve bu tür temel yapısal özelliğinin teknolojiyle yer değiştirmemesi ya da teknolojik gelişim adı altında türsel kayma, kaybolmaya neden olunmaması gerekmektedir.Bu çalışmada, yeni medya belgeselinin genel özelliklerinin betimsel analizi yapılmakta olup örneklem olarak sosyal bir emseleyi içeren The Shirt on Your Back (2014) adlı belgesel film ele alınmaktadır. Everett Rogers yeni medyanın üç önemli karakteristiğini tanımlamıştır ve ele alınan belgesel film bu üç karakteristiği temsil etmektedir. The Shirt on Your Back (2014), adlı belgesel filmin, çok katmanlı yapısı itibariyle yeni medya belgesel yapımını biçim ve içerik açısından yüksek düzeyde temsil ettiği ortaya konmuştur.

Anahtar Kelimeler:

An Assessment Of The New Media Documentary
2020
Yazar:  
Özet:

Digital technology has influenced the structure of documentary film. Despite the positive effects of digital technology on documentaries, there are also negative effects on it.Today, there is a trend in the production of documentary films that cannot be called documentaries various videos are perceived as documentary films. This kind of effect of digitalization on documentary film raises the possibility that the main features of the documentary film may be damaged. New media documentary undoubtedly, new forms are being tried and new narrative possibilities are presented. With new media documentary films features such as innovation, new forms of expression, diversity in subjects, new approaches and more creativity joining the process are called positive features. The 'main material' of the documentary film is the 'document', and such basic structural characteristics should not be replaced by technology or loss of genre’s chracteristics under the name of technological development. In this study, a descriptive analysis of the general characteristics of the new media documentary is being conducted and the documentary film The Shirt on Your Back (2014), which includes a social issue, is discussed as a sample. Everett Rogers has identified three key characters in the new media, and the documentary film that focuses on the film represents these three characters. The new media documentary, The Shirt on Your Back (2014), has been revealed to represent the new media documentary production at a high level in terms of format and content.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
OPUS Toplum Araştırmaları Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.934
Atıf : 11.599
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini