Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 64
 İndirme 39
TÜRKİYE'DE ELEKTRİK TÜKETİMİ, İSTİHDAM VE EKONOMİK BÜYÜME ARASINDAKİ İLİŞKİNİN HATA DÜZELTME MODELİYLE ANALİZİ
2009
Dergi:  
Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Consumption of electricity has been known in many countries to be correlated with economic activities. The reasons for increase of electricity demand are higher living standards and industrialization. Like in other developing countries, in Turkey, the demand for energy and electricity is growing rapidly due to social and economic developments and increase of the population of the country. In this paper, the Granger causality between electricity consumption, employment and Gross National Product is examined for Turkey using annual data covering the period 1970-2006. As economic growth, employment and electricity consumption variables used in empirical analysis have same order of integration (I(1)), Granger causality test is employed. In this study it was found that bidirectional causal relationship between employment and GNP in the short and long-run. In addition to, unidirectional causality running from GNP and employment to electricity consumption exists in the short and long-run

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi