Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 76
 İndirme 15
ELEŞTİREL GERÇEKÇİ BİLGİ TEORİLERİ
2017
Dergi:  
Turkish Academic Research Review
Yazar:  
Özet:

XX. Yüzyılda bilim alanında yaşanan gelişmeler doğa ve bilgi hakkındaki temel varsayımlarımızın yeniden gözden geçirilmesini zorunlu kılmış ve neticede determinizm yerine indeterminizmi, kesinlik yerine de belirsizliği temel alan yeni bir dünya tasavvuru ortaya çıkarmıştır. Bu yeni dünya tasavvuru epistemoloji konusunda da bir değişim ve dönüşümü ortaya çıkarmış, idealizm postmodernizm yönünde evrilirken, realizm, içerisinde kendi eleştirisini de taşıyan eleştirel gerçekçi bilgi teorilerini netice vermiştir. Bu çalışmada gerçekçi bilgi teorilerinin yeni gerçekçilikten eleştirel gerçekçiliğe geçirdiği dönüşüme değinilerek eleştirel gerçekçi bilgi teorisinin doğası, gelişim aşamaları, gelişimine etki eden faktörler, katkı sağlayan önemli düşünürler ve eleştirel gerçekçi bilgi teorisi ekolleri incelenmiştir. Eleştirel gerçekçi bir bilgi teorisi geliştiren felsefe ekolleri Amerikan Eleştirel Gerçekçileri, Neo-Thomist Eleştirel Gerçekçiler, Marksist Eleştirel Gerçekçiler ve Teolojik Eleştirel Gerçekçiler olmak üzere dört farklı grupta incelenmiştir. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Turkish Academic Research Review

Alan :   Eğitim Bilimleri; Güzel Sanatlar; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 302
Atıf : 336
2023 Impact/Etki : 0.25
Turkish Academic Research Review