Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 25
Hukuka Gerçekçi Eleştirel Bakış: Hukuk Sosyolojisi
2008
Dergi:  
İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

Positive law or a legal system as a closed logical system has its own inner coherence and this characteristic is a very important element of a system. It is important because the logical structure of norms which lead concepts and conceptions, at least in theory, is the guarantee of objectiveness or impartiality (thus ‘rule of law') of a legal system. In the second part of the nineteenth century and the first decade of the twentieth century however, legal theory was dominated by a kind of reductionism. It reduced the legal system to logical coherence. Exaggerating the logical element, it neglected other aspects of law – namely social reality and ethics. The first reactions were important but they depended completely on temporary social or judicial needs and were unsystematic. The second phase was not only a reaction but also gave birth to a new science, the sociology of law. So sociology of law has to have two opposite aspects: first, in order to prevent legal systems being withdrawn it always has to be critical and second, to help solve social problems it has to build up a strong theoretical base.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 778
Atıf : 2.070
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini