Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 126
 İndirme 33
 Sesli Dinleme 2
KÜLTÜR VE SANAT ADAMLIĞINDAN RESSAMLIĞA UZANAN BİR PORTRE: CELAL ESAD ARSEVEN
2017
Dergi:  
AMİSOS
Yazar:  
Özet:

Özet Çok yönlü sanatçı kişiliği sayesinde; edebiyattan fotoğrafçılığa, tiyatrodan sinemaya, mimari ve şehircilikten sanat tarihine kadar pek çok alanda sayısız eserler vermiş olan Celal Esad Arseven, kendi kuşağı içinde yeri kolay doldurulmayacak özgün bir değerdir. Hayatı boyunca durmadan çalışan ve üretkenliğini bir an olsun kaybetmeyen bu kültür adamının uzun süren sanat yaşamı, resme olan bağlılığıyla şekillenmiştir. Çok küçük yaşlarda beliren bu ilgisini, gençlik yıllarında Hoca Ali Rıza’dan aldığı resim eğitimiyle pekiştiren Arseven, zaman içinde büyük bir yetkinlik gösterdiği suluboya tekniğinin bir öncüsü haline gelmiştir. Böylece suluboya türünde ‘Türk resminin küçük çapta bir ustası’ olarak adından sıkça söz ettirmiş, bu türdeki eşsiz başarısını bir kez daha kanıtlamıştır. Bu makalede, Türk Sanat Tarihi’ne kazandırmış olduğu çalışma disiplini, bilgi birikimi ve kültür bilinci ile bu alanın kurucuları arasında sayılan Celal Esad Arseven’in resim anlayışı üzerinde durulacak, ürettiği eserlerle ilgili değerlendirmelerde bulunulacaktır. Anahtar Kelimeler: Türk Resim Sanatı, Celal Esad Arseven, Hoca Ali Rıza, Suluboya, Suluboya Ressamları Grubu.

Anahtar Kelimeler:

null
2017
Dergi:  
AMİSOS
Yazar:  
0
2017
Dergi:  
AMİSOS
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






AMİSOS

Alan :   Filoloji; Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 181
Atıf : 200
AMİSOS