Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 29
 Görüntüleme 375
 İndirme 98
 Sesli Dinleme 1
Sosyalleşmenin Dijitale Dönüşümü ve Dijital Benliğin Sunumu
2016
Dergi:  
TRT Akademi
Yazar:  
Özet:

Yeni iletişim teknolojileri, gündelik yaşantının her alanında giderek yaygınlaşmıştır. Bu bağlamda, “Ben kimim?” sorusuna yeni iletişim teknolojileri uzamlarıyla cevap verilebilir. Web 2.0’ın gelişimiyle birlikte yeni iletişim teknolojileri, kimlik inşa sürecinde farklı söylem, pratik ve konumları olanaklı kılarak kullanıcıların çeşitli biçimlerde sanal kimlik oluşturmasında etkili olmuşlardır. Bu teknolojiler bireyleri dijital olarak var ederken, aynı zamanda onlara dijital benlikle ilgili özgürlük alanı sağlamaktadır. Bu çalışma, çevrimiçi ortamda kimlik tasarımının nasıl oluştuğuna dair enformasyon sunmayı amaçlamaktadır. Çalışmanın ilk bölümünde, insanlar arasındaki sosyalleşmenin dijital uzamlarda nasıl değişim/dönüşüm geçirdiği tartışılmaktadır. Ayrıca, dijital iletişimin bireylere sosyal paylaşım ağları sunmasını, öz benliğin sanal kodlarla örülmesi çerçevesinde ele almaktadır. Çalışmanın ikinci bölümünde, kullanıcıların sosyal ağlar üzerinden dijital benlik yaratmasına odaklanılmıştır. Bu minvalde, dijital benlik tasarımında hangi metotların kullanıldığı açıklanmıştır. Dijital benliğin tasarımını tetikleyenönemli unsur belirli bir izleyici grubuna kendisini sürekli olarak sunmasıdır. Dijital benliğin oluşum sürecinde Hood’un (2012) ele aldığı “Kim olduğumuzu tanımlayan diğerlerinin varlığıdır,” cümlesi önemlidir. Bu cümleden yola çıkarak bireylerin dijital benliklerini şekillendirirken, sosyal ağlarına ekli olan diğer kullanıcıların görüşlerinden etkilendiği ve etkileşimi sayesinde bir benlik tasarımına gittikleri varsayılmaktadır. Çalışmada son olarak, sosyal paylaşım ağlarını aktif olarak kullanan bir kullanıcının dijital kimliğine dair dört olgu, dört farklı gruba dağıtılmış, aynı kullanıcının dijital kimliği farklı gruplar gözünden analiz edilmiştir. Yapılan bu yarı yapılandırılmış görüşmeler çalışmanın iddiasını güçlendirmesi bakımından büyük bir önem teşkil etmektedir. 

Anahtar Kelimeler:

The digital transformation of socialization and the presentation of the digital self
2016
Dergi:  
TRT Akademi
Yazar:  
Özet:

New communication technologies have become more and more prevalent in all areas of everyday life. In this context, “Who am I?” The question can be answered by new communications technologies. With the development of Web 2.0, new communication technologies have become effective in creating virtual identity in various forms, allowing users to speak, practice and locate differently in the process of identity building. While these technologies make individuals exist digitally, they also provide them with a space of freedom related to digital self. This study aims to provide information on how the identity design is formed in an online environment. The first part of the study discusses how socialization between humans is changing/transforming in digital extensions. It also deals with the digital communication of providing social sharing networks to individuals, in the framework of the pleasure of self with virtual codes. The second part of the study focuses on the creation of digital self by users through social networks. This minvalde explains what methods are used in the digital self design. The important element that triggers the design of the digital self is that it constantly presents itself to a specific group of viewers. In the process of the formation of the digital self, the phrase that Hood (2012) addressed is "The existence of others that define who we are," is important. From this phrase, it is assumed that individuals are shaping their digital self, while other users who are attached to their social networks are influenced by their opinions and, thanks to their interaction, they are going to a self design. In the study, four facts of the digital identity of a user who actively uses social sharing networks were distributed to four different groups, the digital identity of the same user was analyzed from the eyes of different groups. These semi-structured talks are of great importance in terms of strengthening the claim of the work.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








TRT Akademi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 417
Atıf : 1.588
2023 Impact/Etki : 0.225
TRT Akademi