Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 11
 Görüntüleme 42
 İndirme 8
İnsani Değerler Psiko-Eğitim Programının Ergenlerde Internet Kullanımına Etkisi
2018
Dergi:  
Uluslararası Beşeri Bilimler ve Eğitim Dergisi
Yazar:  
Özet:

Günümüzde gelişen teknolojiyle birlikte yaşamımızın her alanında birçok değişiklik meydana gelmektedir. Bu gelişmeler yaşamı kolaylaştırırken bazen de olumsuz etkilemektedir. Bilgi çağınınhızlı gelişimlerinden biri de teknoloji araçlarında olmuştur. Tablet, bilgisayar, cep telefonları yaşamımıza girmiş ve önemli bir yer tutmaktadır. Teknolojiyi doğru kullanmak çok önemlidir. Bireyler teknolojik araçların (internet-telefon-bilgisayar) faydalı yönlerini kullanırlarsa kendilerini geliştirebileceklerdir. Ancak teknoloji doğru kullanılmazsa zarar verir hale gelmektedir. Bu araştırma Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde eğitim gören lise öğrencilerinin teknoloji bağımlılık düzeylerinin azaltılmasında “İnsani Değerler Yönelimli Psiko-Eğitim Programı’nın” etkili olup olmadığını belirlemek amacıyla yapılmıştır. Araştırma nicel araştırma yöntemlerinden deneysel modelde yapılmıştır. Araştırmanın evrenini 2016-2017 öğretim yılında Lefkoşa Türk Lisesi, Değirmenlik Lisesi, Kurtuluş Lisesi, 20 Temmuz Fen Lisesi okullarındaki öğrenciler oluşturmuştur. Araştırmanın örneklemi ise ölçüt örnekleme yöntemiyle seçilmiş ve bu liselere devam eden 20 öğrenciden oluşmaktadır. Veri toplama aracı olarak araştırmacı tarafından hazırlanan “Kişisel Bilgi Formu”, Young, tarafından geliştirilen ve Pawlikowski ve arkadaşları tarafından kısa forma dönüştürülen “Young İnternet Bağımlılığı Testi” ve Dilmaç tarafından ortaöğrenim düzeyindeki öğrenciler için geliştirilen “İnsani Değerler Ölçeği” uygulanmıştır. Daha sonra İnsani Değerler Psiko-eğitim Programı uygulanmış ve aynı ölçekler tekrarlanmıştır. Araştırmanın verilerinden elde edilen sonuçlara göre program uygulanmadan önce ve sonraki puanlar arasında istatiksel olarak anlamlı  farklılık olduğu bulunmuştur. Elde edilen sonuçlar ilgili literatür dahilinde tartışılmış, ileride yapılacak araştırmalara yönelik önerilerde bulunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Uluslararası Beşeri Bilimler ve Eğitim Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 406
Atıf : 982
2023 Impact/Etki : 0.138
Uluslararası Beşeri Bilimler ve Eğitim Dergisi