Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 66
 İndirme 21
Finansal Okuryazarlık: Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Öğrencileri Üzerine Bir Çalışma
2016
Dergi:  
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Finansal okuryazarlık, bireylerin gelirlerini ve yatırımlarını doğru bir şekilde analiz edip, bireysel tasarrufların artırılması ve karşılaşılan risklerin iyi bir şekilde yönetilebilmesi amacıyla ortaya çıkmış bir kavramdır. Günümüz dünyasında finansal araçların bir hayli karmaşık hale gelmesi sonucunda finansal okuryazarlığın önemi daha da artmış olup, ayrıntılı bir şekilde incelenmesi gerektiğine kanaat getirilmiştir. Toplumların geleceği olarak görülen üniversite öğrencilerinin, finansal okuryazarlık konusunda yeterli bir seviyede olması beklenmektedir. Bahsedilenler ışığında bu çalışma, öğrencilerin finansal okuryazarlık düzeyini belirlemek, aldıkları üniversite eğitiminin finansal okuryazarlık seviyelerinde olumlu bir etki meydana getirip getirmediğini saptamak ve demografik etkenlerin finansal okuryazarlık üzerinde nasıl bir etki ortaya çıkardığını anlamak amacıyla ortaya konulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Financial Reading: A Study on Students at the Faculty of Economics and Administrative Sciences of the University of Ibrahim Chechen
2016
Yazar:  
Özet:

Financial literature is a concept that has emerged in order to analyze the income and investments of individuals properly, to increase individual savings and to manage the risks encountered well. As a result of the complexity of financial instruments in today’s world, the importance of financial literature has increased and it has been suggested that it should be studied in detail. University students, considered as the future of societies, are expected to be at a sufficient level in financial literature. In light of the above, this study was presented to determine the level of student financial literacy, to determine whether the university education they receive has a positive impact on the level of financial literacy, and to understand how demographic factors have an impact on financial literacy.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi