Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 99
 İndirme 37
Çağdaş Yoksulluk Görüşü ve Yoksulluğu Azaltmaya Yönelik İslami Strateji
2018
Dergi:  
Uluslararası İslam Ekonomisi ve Finansı Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Günümüzde bir kişinin dinine, ideolojik ve siyasi eğilimine bakmaksızın yoksulluk, her yönüyle yıkıcı bir güç olarak görülmektedir. Bu sebeple yoksulluğun azaltılmasına yönelik çeşitli stratejiler oluşturulmuştur. Fakat çağdaş Müslüman düşünürlerin görüşlerinde yoksulluğun yıkıcı gücünün unsurları gerçekte nelerdir? Bu görüşlerden ne tür stratejiler geliştirmişlerdir? Bu makale, ilk olarak Müslüman düşünürler tarafından benimsenen çağdaş yoksulluk görüşlerini araştırarak, daha sonra düşünürlerin önerdikleri yoksulluğu azaltmaya yönelik stratejileri sorgulayarak ve son olarak da İslami bir bakış açısıyla düşünürlerin yoksulluk görüşlerini ve stratejilerini eleştirel bir şekilde analiz ederek yukarıdaki iki temel soruyu cevaplamayı amaçlamaktadır. Bu makale, metin çözümlemesi analizine dayalı olarak, çağdaş Müslüman düşünürlerin yoksulluğun maddi manevi tanımını görmezden gelmelerinin yanı sıra, dışsal, tepeden inmeci bir yaklaşım kullanarak yoksulluğun azaltılması için stratejiler oluşturmaya yönelik görüşlerinin ve stratejilerinin yetersiz olduğunu göstermektedir. Kısaca bu makalede, İslami bir bakış açısıyla yoksulluk sorununun yeniden irdelenmesine ve Müslüman toplumların kendi inançlarına dayanan yoksullukla mücadele stratejilerinin yeniden inşasına yönelik bir gerekçe sağlanmaya çalışılmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Uluslararası İslam Ekonomisi ve Finansı Araştırmaları Dergisi
Uluslararası İslam Ekonomisi ve Finansı Araştırmaları Dergisi