Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 50
 İndirme 3
LOJİSTİK KÖYLERİN AMAÇLARI VE TÜRKİYE’DEKİ DURUMU
2017
Dergi:  
Uluslararası 2. Sosyal Bilimler Sempozyumu (Asos Congress)
Yazar:  
Özet:

Sanayileşmenin artması ve teknolojik gelişmeler neticesinde artan ticaret karşısında sürekli gelişme gösteren lojistik sektörü ülkelerin gelişmesi açısından büyük önem taşımaktadır. Firmaların rekabet üstünlüğü elde edebilmesi açısından lojistik faaliyetler, son yıllarda üzerinde durulması gereken bir konu haline gelmiştir. Lojistik faaliyetlerin öneminin artması ile birlikte lojistik süreçlerinde de birtakım değişiklikler yaşanmaktadır. Bunun neticesinde entegre taşımacılığı gerçekleştirmek, maliyetleri azaltmak, trafik sıkışıklığını gidermek amacıyla lojistik köyler oluşturulmaya başlanmıştır. En az 100 hektara sahip, genellikle yerleşim yerleri dışında oluşturulan, lojistikle ilgili tüm faaliyetlerin yerine getirildiği özel merkezlere lojistik köy adı verilmektedir. İlk olarak ABD de kullanılan daha sonra trafik sıkışıklığını gidermek amacıyla Japonya da kullanılan lojistik köyler ülkemizde 2005 yılından itibaren kullanılmaya başlanmış ve TCDD tarafından 2006 yılında oluşturulmaya başlanmıştır. “Logistical park”, “transport center”, “integrated merchandise center” gibi isimlerle de anılan lojistik köylerden ülkemizde 7 tanesi tamamlanmış olup toplamda 20 adet olması planlanmaktadır. Çalışmamızda da ülkemizdeki bu lojistik köylerin durumları ve sağladığı faydaları incelenecektir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Uluslararası 2. Sosyal Bilimler Sempozyumu (Asos Congress)
Uluslararası 2. Sosyal Bilimler Sempozyumu (Asos Congress)