Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 69
 İndirme 1
ORTOPEDİK ENFEKSİYONLARIN TANI VE TEDAVİSİNDE MULTİDİSİPLİNER YAKLAŞIMIN ÖNEMİ
2018
Dergi:  
II. Uluslararası Multidisipliner Çalışmaları Kongresi
Yazar:  
Özet:

ORTOPEDİK ENFEKSİYONLARIN TANI VE TEDAVİSİNDE MULTİDİSİPLİNER YAKLAŞIMIN ÖNEMİ Abuzer ULUDAĞ1 H. Bayram TOSUN1 1 Yrd.Doç.Dr. Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji AB AMAÇ: Ortopedik enfeksiyonlar vücudun diğer bölge enfeksiyonlarıyla karşılaştırıldığında farklı bir yaklaşıma ihtiyaç duyulduğu görülür çünkü kemik dokusunun kanlanmasının az oluşu ve eklem içi kanlanmanın olmayışı nedeniyle vücudun savunma mekanizması bu antibiotikler bu alanlara tam nüfuz edemez, kullanılan implantlar mikroorganizmaların yerleşme ve üremesine kaynak olabilir. Etkenin bu alanlarda izolasyonu zordur. Enfeksiyonun görüntüsel bulguları çok geç ortaya çıkar. Ek patolojiler enfeksiyonu arttırabilir veya gizleyebilir. Çoklu cerrahi protokolleri gerekebilir. Bu nedenlerle ortopedik enfeksiyonların tedavisi zor ve uzundur. Bu süreçte tedavinin etkinliği için hastanın multisipliner bir ekiple tedavisinin devam ettirilmesi hastanın faydasına olabilirliğinin gösterilmesidir. METOD: Enfeksiyonu olan hastaların demografik özellikleri belirlenerek ek hastalıklarının olup olmayışı, laboratuvar, görüntüleme, etkenin üretilmesi ve uzun süren tedavi nedeniyle psikosomatik bozuklukların gelişip gelişmediğinin belirlenmesidir. BULGULAR: Ortopedik enfeksiyonlarda hastanın ek bir hastalığının olup olmadığını araştırmak için bir dahiliye uzmanına, enfeksiyon belirteçlerinin tespiti için laboratuvar tetkiklerinin değerlendirilmesinde biyokimya uzmanına, görüntülemede direk grafi ile başlanıp ileri görüntüleme tetkikleri için radyoloji ve nükleer tıp uzmanına, ponksiyon ve derin doku kültürleriyle enfeksiyöz ajanın üretilmesi için mikrobiyoloğa, kemik ve yumuşak doku konsantrasyonlarında mikroorganizmaya duyarlı antibioterapi başlamak için enfeksiyon hastalıkları uzmanına, gereğinde ortopedist tarafından debritman amaçlı cerrahi yapılmasına ve uzun süren bu tedavi sürecinde gelişebilecek ruhsal durum bozukluğu için psikiyatri uzmanına ihtiyaç vardır. SONUÇ: Ortopedik enfeksiyonların tanı ve tedavisi zor ve uzun sürelidir. Hızlı ve etkin tedavi için ortopedist başta olmak üzere enfeksiyon hastalıkları, biyokimya, mikrobiyoloji, radyoloji, dahiliye, nükleer tıp ve psikiyatri uzmanlarının oluşturduğu bir ekiple tedavisine ihtiyaç duyulmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










II. Uluslararası Multidisipliner Çalışmaları Kongresi
II. Uluslararası Multidisipliner Çalışmaları Kongresi