Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 109
 İndirme 2
YEDİNCİ SINIF ÖĞRENCİLERİNİN ORAN-ORANTI PROBLEMLERİNİ ÇÖZME BECERİLERİ, BU PROBLEMLERİ ÇÖZME BECERİLERİ İLE ÜST BİLİŞSEL FARKINDALIKLARININ KARŞILAŞTIRILMASI
2018
Dergi:  
Uluslararası 4. Sosyal Bilimler Sempozyumu (Asos Congress)
Yazar:  
Özet:

Tüm bilgileri öğrenmenin mümkün olmadığı günümüzde, bireyin bilgiye nereden ulaşacağı ve karşılaştığı problemleri nasıl çözeceği konusunda beceriler kazanması oldukça önem kazanmıştır. Çünkü bireyin hayatını devam ettirebilmesi için problem çözme becerisi zorunlu bir ihtiyaç haline gelmiştir ve her geçen gün bu becerinin önemi artmaktadır. Birçok farklı ülkede de, matematik öğretim programlarında problem çözme becerisinin önemi vurgulanmış ve bireyin her an karşılaşabileceği problemlerin üstesinden gelebilecek donanıma sahip olması eğitimin öncelikli hedeflerinden biri olarak kabul edilmektedir. Ayrıca, problem çözme becerisi; akıl yürütmenin, zihinsel gelişimin ve matematiksel düşünme becerisinin artması için de olanak sağlamaktadır. Matematik eğitiminin en önemli hedeflerinden biri olan problem çözme becerisinin gelişiminde üstbilişsel beceriler de önemli görülmektedir. Bu nedenle bu araştırmada, ortaokul yedinci sınıf öğrencilerinin oran-orantı problemlerini çözme becerilerinin incelenmesi, öğrencilerin bu becerileri ile üstbilişsel farkındalıklarının karşılaştırılması, bu kapsamda bu beceri ve farkındalıkları arasındaki ilişki ve farklılıkların ortaya koyulması amaçlanmıştır. Bu amaçla, İstanbul ilinde bulunan bir devlet okulunda öğrenim görmekte olan toplam 150 yedinci sınıf öğrencisine 10 açık uçlu sorudan oluşan bir oran-orantı problem testi, Üstbilişsel Farkındalık ölçeği ve Okuma Stratejileri Üstbilişsel Farkındalık envanteri uygulanmıştır. Yapılan bu uygulama sonucunda, elde edilen verilerin nitel ve nicel analizi araştırmaya katılan yedinci sınıf öğrencilerinin çok fazla işlem yapmalarını gerektirmeyen problemlerin çözümlerinde daha başarılı oldukları anlaşılmıştır. Bununla birlikte, öğrencilerin özellikle de dikkatli okumayı, uzun ve karmaşık işlemler yapmayı gerektiren problemlerin çözümlerinde ise zorlukları bulunduğu açıklanmıştır. Bu zorlukların, okuduğunu anlamadaki ya da problem çözme becerilerindeki yetersizliklerden kaynaklandığı görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Uluslararası 4. Sosyal Bilimler Sempozyumu (Asos Congress)
Uluslararası 4. Sosyal Bilimler Sempozyumu (Asos Congress)