Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 83
 İndirme 29
Kur’ân-ı Kerim’de edebî üslûp
2012
Dergi:  
Bozok Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu makalenin amacı, edebî açıdan Kur’ân-ı Kerîm üslûbunun incelenmesidir. Çalışma üç bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde üslûp kavramı ele alınmıştır. Burada üslûbun sözlük ve terim anlamı üzerinde durulmuş, üslûbun önemi anlatılmıştır. İkinci bölümde Kur’ân-ı Kerîm üslûbunun oluşumunda etkili olan ve ona edebîlik kazandıran unsurlara yer verilmiştir. Üçüncü bölümde ise Kur’ân-ı Kerîm’in edebî üslûp özellikleri sekiz madde olarak dile getirilmiştir. Anahtar Kelimeler

Anahtar Kelimeler:

The Literary Style In The Quran
2012
Yazar:  
Özet:

The purpose of this article is to examine the literary style of the Holy Qur’an. The study consists of three chapters. In the first chapter, the concept of style is discussed. Here, the dictionary and the terminological meanings of the style are focused and the importance of it is stated. In the second chapter, factors that influence the formation of the Qur’anic style and provide it the literariness are mentioned. In the third chapter, the literary stylistic features of the Quran are expressed under eight titles. Keywords The Qur’an, The Holy Qur’an, literary style

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Bozok Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 295
Atıf : 386
Bozok Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi