Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 51
 İndirme 21
Bir Bellek Mekanı Olarak Televizyon:Bu Kalp Seni Unutur Mu? / Television as a Space for Memory: How does my heart ever forget you?
2010
Dergi:  
Mülkiye Dergisi
Yazar:  
Özet:

Özet: Bu çalışma televizyonun bir bellek mekânı olarak toplumsal hafızanın güçlenmesine ve geçmişle yüzleşmeye sunduğu imkânları tartışmayı amaçlamaktadır. Makalede, popüler görsel temsil alanında işleyen dışlama siyaseti ve bunun yol açtığı eksik-temsiller kadar, Holokost gibi travmatik olayların korkunç hatıraları etrafında tartışılan “temsiledilemezlik” meselesi de bellek çalışmaları ile ilişkili bir literatür içinden değerlendirilmektedir. Bu bağlamda, yerli televizyon dramasının “travmatik geçmiş”e yönelik artan ilgisini sorunsallaştıran çalışmada, 12 Eylül 1980 darbesi ve darbenin Diyarbakır Cezaevi’nde yaşanan baskı ve işkence gibi sonuçlarının temsiline odaklanılmaktadır. Çalışmada bu çerçevede, Bu Kalp Seni Unutur mu? adlı yerli dizi, popüler televizyon dramasının geçmişin hatırlanmasında ve geçmişle yüzleşmede bir kaynak olarak potansiyel rolüne ilişkin kavrayışı güçlendirmek amacıyla incelenmektedir. Anahtar Sözcükler: Bellek çalışmaları, televizyon, yerli dizi, temsiledilemezlik, 12 Eylül darbesi, Diyarbakır Cezaevi, travmatik geçmiş.   Abstract: This article aims to argue the potentials of television as a space for memory that make it possible to strengthen the social memory, and to come to terms with the past. Through the conceptual framework of memory studies, the article evaluates the politics of exclusion that operates in the domain of popular visual narratives and leads to the underrepresentation of the traumatic past, as well as the debates that argue for the unrepresentablity of the awful memories of the traumatic events like Holocaust. Problematizing the domestic television serials’ recent upsurge of interest in the past, the article focuses on the representation of military coup d’état of September 12, 1980 and its aftermaths, including the torture and coercion continued at Diyarbakır Military Prison Number 5 in the same period. Within this context, the domestic television serial titled How Does My Heart Ever Forget You will be examined to extend our understanding of the potential role of popular television serials as a source of remembering the traumatic past, and eventually coming to terms with it. Keywords: Memory studies, television, unrepresentablity, coup d’état of September 12, 1980, domestic TV serials, Diyarbakır Prison, traumatic past.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Mülkiye Dergisi
Mülkiye Dergisi