Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 40
 İndirme 22
Karşılaştırmalı Perspektiften Türkiye'de Medya Sistemi / Media System in Turkey from a Comparative Perspective
2010
Dergi:  
Mülkiye Dergisi
Yazar:  
Özet:

Özet: Bu yazının amacı Türkiye’deki medya sistemini karşılaştırmalı perspektiften analiz ederek siyasal iletişim çalışmalarına katkıda bulunmaktır. Yazıda öncelikle karşılaştırmalı çalışmalardaki hakim eğilimler eleştirel biçimde gözden geçirilerek devlet ve basın karşıtlığından hareketle yapılan demokratik iletişim tanımları sorgulanacaktır. Türkiye’de medya sistemini analiz edebilmek için siyasal kültüre tarihsel açıdan bakmak kaçınılmazdır. Kemalizm ve ordunun siyasal kültürdeki rolüne değindikten sonra yazıda ağırlıkla Hallin ve Mancini’nin (2004) Karşılaştırmalı Medya Sistemleri modelindeki değişkenlerden esinlenerek, ama bu model aynı zamanda sorgulanarak ‘basının gelişimi ve siyasal paralellik’ ve ‘neo-liberal medya endüstrisinde profesyonelleşme ve haber medyası’ başlıkları altında Türkiye’deki medya sisteminin analizi yapılacaktır. Hallin ve Mancini’nin modelinden hareketle bu çalışmada Türkiye’deki medya sisteminin Güney Avrupa ülkeleriyle benzerlikleri tartışılacak, bunun yanısıra farklılıkları ve özgüllükleri de ortaya konacaktır. Anahtar sözcükler: karşılaştırmalı medya sistemleri, siyasal iletişim, siyasal kültür, demokrasi.   Abstract The aim of this article is to contribute political communication literature by analsing the media system in Turkey from a comparative perspective. The chapter, firstly, will challenge the dominant comparative understandings which conceive democratic communication as the axis of press versus the state. It is unavoidable to take into account political culture historically in order to analyse the media system in Turkey. Underlining the important tole of Kemalism and military, Turkish media system ll be analysed by relying heavily on the variables developed by Hallin and Mancini (2004) with the sections titled ‘’the development of press and political paralellism’ and ‘professionalisation in the neo-liberal media industry and news media coverage’. Even though this study points the similarities of Turkish media system with Southern European countries described by the authors, it also discusses differences and pecularity of Turkish media system. Keywords: comparative media systems, political communication, political culture, democracy, Turkey.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Mülkiye Dergisi
Mülkiye Dergisi