Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 81
 İndirme 36
Matematik Öğretmen Adaylarının Düşünme Yapılarına Göre Modelleme Becerilerinin İncelenmesi
2012
Dergi:  
Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, matematik öğretmen adaylarının sahip olduğu analitik, geometrik ve harmonik düşünme yapıları belirlenip, bu yapıların matematiksel modelleme becerilerini nasıl etkilediğinin ortaya çıkarılması amaçlanmıştır. Özel durum çalışması olan bu araştırmada çoklu yöntem kullanılmıştır. Çalışma grubu, bir devlet üniversitesinin, tezsiz yüksek lisans programında öğrenim gören 75 matematik öğretmen adayından oluşmaktadır. Öğretmen adaylarının düşünme yapılarını belirlemek için Matematiksel Süreç Aracı, modelleme becerilerini belirlemek için Matematiksel Modelleme Testi uygulanmıştır. Matematik öğretmen adaylarının %12’sinin geometrik, %31’inin analitik, geriye kalan % 57’sinin ise harmonik düşünme yapılarına sahip olduğu bulgusuna ulaşılmıştır. Öğretmen adaylarının modelleme testinde yer alan soruların tümüne toplamda verdikleri doğru cevap oranı %40 olarak belirlenmiştir. Modelleme testinin toplamda cevaplanma oranına bakıldığında düşünme yapılarının modelleme testindeki başarıyı etkileyen bir faktör olmadığı sonucuna ulaşılmıştır. Fakat her biri farklı bir beceriyi ölçmeye yönelik olan modelleme testindeki sorulara verilen doğru cevap oranları düşünme yapılarına göre farklılık göstermektedir. Bu da düşünme yapılarına göre öğretim programının, ders kitaplarının, ders planlarının hedefe ve kazanıma yönelik belirlenmesi ve tertiplenmesi, öğrencilerin performanslarının daha da artırılabileceği hususunda fikir vermektedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 300
Atıf : 37
Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi