Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 26
 İndirme 3
1872 London Congress and the Nineteenth Century Prison Reform Movement: An Inquiry into the Discourse of Punishment
2017
Dergi:  
Gaziantep University Journal of Social Sciences
Yazar:  
Özet:

Bu makale dünya tarihinin ilk cezaevi konferansını tarihsel ve düşünsel açıdan kavramayı amaçlar. 1872’de İngiltere’de toplanan Londra Cezaevi Kongresi, uzmanlar, bürokratlar, ceza reformu üzerine çalışan farklı alanlarda hayırseverlerin katılımıyla sosyolojik ve tarihsel bir dönüm noktasını temsil eder. Londra Kongresi, Onsekizinci yüzyılda John Howard tarafından başlatılan ceza reformlarının bir meyvesidir ve müteakip konferansların da ilki olacaktır. Bu makale açısından önemi, ceza reformlarının Ondokuzuncu yüzyılın son otuz yılında vardığı noktayı, bu noktanın ne raddede beynelmilel bir karakter taşıdığını, modern devletin inşası açısından taşıdığı belirleyici rolü ve bununla beraber zenginlerin ve ayrıcalıklı kesimlerin hayırseverliğiyle devletin cezalandırma mekanizmalarının kesiştiği toplumsal olarak Yirminci ve Yirmibirinci yüzyılların kriminolojik ve ceza yaklaşımlarının kurucu paradigmasını teşkil etmesindedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Gaziantep University Journal of Social Sciences
Gaziantep University Journal of Social Sciences