Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 48
 İndirme 16
JAN VERMEER’E AİT “RESMİN ALEGORİSİ” ADLI TABLONUN KORUNMASI GEREKLİ KÜLTÜR VARLIĞI OLARAK DEĞERLENDİRİLMESİ THE EVALUATION OF THE PAINTING “THE ALLEGORY OF PAINTING” BY JANVERMEER AS A CULTURAL HERITAGE THAT REQUIRES PROTECTION
2018
Dergi:  
İnönü Üniversitesi Kültür ve Sanat Dergisi
Yazar:  
Özet:

Dinsel nitelikte olup olmadığına bakılmaksızın kazılar sonrasında ortaya çıkarılan arkeolojik buluntular, tarih ve tarih öncesine ait sanat ya da bilim açısından istisnai evrensel önem taşıyan, tarihsel yapısının yanında artistik özellikleri de içerisinde barındıran her türlü menkul ve gayrimenkul kültür varlığı olarak değerlendirilmektedir. Her türlü yüzey üzerine her türlü malzeme ile uygulanmış olan resimler, farklı malzemelerden yapılmış olan heykeller ve kabartmalar, gravürler, baskılar, desenler, her türlü malzemeden yapılmış olan montaj ve asamblajlar gibi sanat eserleri de kültür varlığı olarak kabul edilmektedir. Resim sanatı tarihi içerisinde bu niteliğe sahip birçok önemli şaheser, farklı nedenlerle tahrip edilmiş ve zorlukla varlıklarını günümüze kadar devam ettirebilmişlerdir. İşte resim sanatı tarihinin önemli şahsiyetlerinden birisi olan Hollandalı Jan Vermeer’in, “Resmin Alegorisi” adlı tablosu da benzer badireler atlatarak zorlukla günümüze kadar gelebilmiş önemli şaheserlerden birisidir. Bu çalışmada sanatçının kültür varlığı niteliği taşıyan bu tablosunun, koruma bağlamında, günümüze gelene kadar yaşamış olduğu sorunlar ortaya konulmaya çalışılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
İnönü Üniversitesi Kültür ve Sanat Dergisi
İnönü Üniversitesi Kültür ve Sanat Dergisi