Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 47
 İndirme 26
Türk Yüksek Öğretim Kurumlarında Anadili İngilizce Olan Hocalar ile Öğrencileri Arasındaki Kültürler-arası İletişimin İncelenmesi
2009
Dergi:  
Gaziantep University Journal of Social Sciences
Yazar:  
Özet:

Öğrenciler ve öğretmenlerin farklı kültürlerden gelmeleri iletişim bozukluklarına neden olabileceği için eğitim-öğretim ortamına şüphe düşürebiliyor. Bu tür durumlarda, öğrenciler öğrenme davranışlarında başarısız, öğretmenler de öğretme becerilerinde yetersiz kalmakla suçlanabilirler. Bu karşılaştırmalı çalışmanın amacı bünyesinde Türk öğrenciler ve hocalarla beraber anadili İngilizce olan yabancı uyruklu hocaları da barındıran iki Türk üniversitesinde öğrenci ve öğretmenlerin karşılaştığı olumlu ve olumsuz durumları belirlemek. Anketin dört benzer sürümü 15 öğretmen ve 228 öğrenciye uygulandı. Dört anket türünde de maddeler sınıf içi iletişim, başarı değerlendirme yöntemleri, pedagoji ve diğer duygusal etkenler olarak düzenlendi. Yazarların amacı, bu eğitim ortamında öğretmen ve öğrencilerin karşılıklı olarak inançları, algılamaları ve birbirlerinden olan beklentilerini tespit edip görülen farklılıkların taraflar arasındaki kültürel farklılıktan kaynaklanıp kaynaklanmadığını incelemekti. Bu araştırma bir Türk öğretim üyesi ve bir yabancı uyruklu hocanın işbirliği ile ortaya çıkarıldı; böylece, bu tür bir kültüre dayalı araştırmada önyargılara dayalı sonuçlardan kaçınılması amaçlandı. Farklı kültürleri bağdaştıran bu tür eğitim-öğretim ortamlarının verimliliğinin arttırılması ve gelecekteki benzer çalışmalara yön verebilecek öneriler getirilmekte

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Gaziantep University Journal of Social Sciences
Gaziantep University Journal of Social Sciences