Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 784
 İndirme 173
 Sesli Dinleme 2
Birinci TBMM’nin Düşünce Yapısı (1920-1923)
2017
Dergi:  
Atatürk Dergisi
Yazar:  
Özet:

28 Ocak 1920’de Misak-ı Milli’nin kabul edilmesi bazı olumsuzluklara sebep oldu: İstanbul’un işgali ve Son Osmanlı Mebusan Meclisi’nin kapatılması. Bu da yeni bir meclisin açılmasını zorunlu kılmaktaydı. 23 Nisan 1920’de Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi açıldı. Millet egemenliğine dayalı yeni bir Türk Devleti kuruldu. Bu çalışmada, İhsan Güneş tarafından ele alınan Birinci TBMM’nin düşünce yapısı hakkında bilgi verilmektedir. Ayrıca kitabın iç ve dış fiziki özellikleri tanıtılarak, yazarın konuyla ilgili bakış açısı da incelenmektedir.

Anahtar Kelimeler:

The Perspective Of The First Grand National Assembly (1920-1923)
2017
Yazar:  
Özet:

Acceptance of the National Pact on 28 January 1920 caused some adversities: The invasion of Istanbul and the close of the last Ottoman Parliament. This necessitated the opening of a new parliament. The First Turkish Grand National Assembly was opened on 23 April 1920. A new Turkish state was founded based on the nation's sovereignty. In this study, information has been given about the perspective of The First Grand National Assembly handled by İhsan Güneş. Furthermore, the author's point of view on the subject is also examined by introducing the internal and external physical properties of the book.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Atatürk Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 171
Atıf : 320
Atatürk Dergisi