Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 61
 İndirme 16
ACCOUNTING FOR INCOME INEQUALITY IN TURKEY: REGRESSION-BASED DECOMPOSITION APPROACH
2017
Dergi:  
Akademik Araştırmalar ve Çalışmalar Dergisi (AKAD)
Yazar:  
Özet:

Bu makale Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması’nı kullanarak 2006-2014 dönemi için Türkiye’deki gelir eşitsizliğini incelemektedir. Bu amaçla, mikroekonomik faktörlerin gelir eşitsizliği üzerindeki etkisini ortaya koymak için regresyon temelli ayrıştırma yöntemi kullanılmıştır. Bulgular hanehalkı liderinin yaşının, hanede kişi başına düşen işsiz sayısının ve kişi başına düşen kötü sağlık durumunun eşitsizlik üstünde küçük bir etkisi olduğunu, buna karşın kişi başına düşen eğitimin ve bölgenin yalnızca eşitsizlikteki ağırlıkları anlamında değil eşitsizlikteki değişim anlamında da çok büyük etkiye sahip olduğuna işaret etmektedir. Bu durum gelir eşitsizliğini azaltmayı amaçlayan karar alıcıların eğitim ve bölgeyi politika oluşturma sürecinde ana faktörler olarak ele almaları gerektiğini ortaya koymaktadır.  

Anahtar Kelimeler:

0
2017
Yazar:  
Özet:

This paper examines the income inequality in Turkey over the period 2006-2014 by using Income Living Condition Survey. To this end, regression-based decomposition method has been used to demonstrate the influence of microeconomic factors on the income inequality. Findings indicate that the age of household head, unemployed household members per capita and ill health status per capita have a small effect on inequality while education per capita and region have an enormous effect not only in terms of relative factor weight but also in terms of change effect. This reveals that policy makers who pursue to reduce income inequality should consider education and region as major factors in the policy making process.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Akademik Araştırmalar ve Çalışmalar Dergisi (AKAD)

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 373
Atıf : 2.139
2023 Impact/Etki : 0.622
Akademik Araştırmalar ve Çalışmalar Dergisi (AKAD)