Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 53
 İndirme 26
EĞİTİM DÜZEYİ-ÜCRET İLİŞKİSİ VE TÜRKİYE'DE ADALET VE EĞİTİM SEKTÖRÜ ÜZERİNE BİR DEĞERLENDİRME
2009
Dergi:  
Sosyal Siyaset Konferansları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Eğitim düzeyi ile gelir arasındaki ilişki üzerine özellikle 1990’lardan sonra yapılan çalışmaların sayısında bir artış meydana gelmiştir. Bu duruma beşeri sermayenin ekonomik büyüme üzerindeki etkisini açıklamaya çalışan teorilerin gündeme gelmesinin büyük rolü olmuştur. Bu çerçevede beşeri sermaye yatırımı olarak görülen eğitimin gelir üzerindeki etkisi araştırmalara konu olmaktadır. Bu çalışmalara göre, bireyin iktisat biliminintemel varsayımı olarak kabul edilen rasyonellik varsayımına uygun hareket ettiği varsayıldığında beşeri sermaye yatırımının maliyeti ile beşeri sermayenin getirisini göz önünde bulundurması gerekmektedir. Çalışma, beşeri sermaye yatırımı kapsamında eğitim konusunu ele almakta ve eğitimin gelir üzerindeki etkisini Türkiye örneğinde incelemektedir. Bunun için bir dizi tablo analizi yapılarak sürekli eğitim gerektiren akademik kariyer ile diğer bazı meslekler arasındaki gelir düzeyleri analiz edilmektedir. Türkiye’de 1991– 2006 yılları arasında akademisyen ve hakimlerin reel ücret düzeyleri dikkate alınarak iki grubun ömür boyu gelirleri karşılaştırılmaktadır. Çalışmanın bulgusu, Türkiye’de uygulanan kamu ücret politikası gereğince akademisyenliği seçmenin rasyonel bir tercih olmadığıdır.

Anahtar Kelimeler:

Education Level-Wage Relationship and an Assessment of the Justice and Education Sector in Turkey
2009
Yazar:  
Özet:

The relationship between education level and income has been increased, especially in the number of studies carried out after the 1990s. This has been a major role in the theories trying to explain the impact of human capital on economic growth. In this context, the impact of education on income, which is seen as human capital investment, is the subject of research. According to these studies, if an individual acts in accordance with the rationality assumption that is considered as the basic assumption of the economics science, it is necessary to take into account the cost of investment in human capital and the return of human capital. The study deals with the subject of education within the framework of human capital investment and examines the impact of education on income in the example of Turkey. For this, a series of tables are analyzed and the income levels between academic career and some other professions that require continuous education are analyzed. In Turkey between 1991 and 2006, the real salary levels of academics and judges are compared to the lifetime income of the two groups, taking into account. The conclusion of the study is that according to the public wage policy implemented in Turkey, choosing academicity is not a rational choice.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Sosyal Siyaset Konferansları Dergisi
Sosyal Siyaset Konferansları Dergisi