Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 45
 İndirme 17
Türk Kültüründe Çalışmaya Yönelik Algı ve Tutumların Kültürel Eserler Bağlamında İncelenmesi
2017
Dergi:  
Sosyal Siyaset Konferansları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, zihin dünyasınıngörünür alanı olan kültürün açık kodlarının çalışmaya dönük tutumlar bağlamında incelenmesidir. Dünden bugüne Türk kültürünün önemli yazılı ve sözlü eserlerinde çalışma olgusunun nasıl işlendiği ortaya çıkartılmaya çalışılmıştır. Çünkü çalışma/amel her ne kadar insanın dışa doğru, yani canlı ve cansız çevreye yönelik bir yönelimi olsa da, kuşkusuz bu yönelimin kökleri insanın iç dünyasında, duygu, düşünce arzu ve ihtiyaçlarında yer almaktadır. Duygu, düşünce, arzu ve ihtiyaçların ifadesi iseyaygın biçimde insanoğlunun kültürel araçlarında görünmektedir. Kültürel eserlerdeki çalışma olgusuna yönelik yönlendirme, tavsiye ve önermelerin çalışma hayatına etki etmemesi mümkün değildir. Bu bağlamda Türk kültürel birikiminönemli unsurları olan, atasözleri, türküler, halk şiirleri, masallar, efsaneler, menkıbeler ve divan şiirleri çalışmaya yönelik tutumlar bağlamında taranmış, Türk kültürünün çalışmaya yönelik tutumunun ortaya çıkartılmasına gayret edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Sosyal Siyaset Konferansları Dergisi
Sosyal Siyaset Konferansları Dergisi