User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 45
 Downloands 17
Türk Kültüründe Çalışmaya Yönelik Algı ve Tutumların Kültürel Eserler Bağlamında İncelenmesi
2017
Journal:  
Sosyal Siyaset Konferansları Dergisi
Author:  
Abstract:

Bu çalışmanın amacı, zihin dünyasınıngörünür alanı olan kültürün açık kodlarının çalışmaya dönük tutumlar bağlamında incelenmesidir. Dünden bugüne Türk kültürünün önemli yazılı ve sözlü eserlerinde çalışma olgusunun nasıl işlendiği ortaya çıkartılmaya çalışılmıştır. Çünkü çalışma/amel her ne kadar insanın dışa doğru, yani canlı ve cansız çevreye yönelik bir yönelimi olsa da, kuşkusuz bu yönelimin kökleri insanın iç dünyasında, duygu, düşünce arzu ve ihtiyaçlarında yer almaktadır. Duygu, düşünce, arzu ve ihtiyaçların ifadesi iseyaygın biçimde insanoğlunun kültürel araçlarında görünmektedir. Kültürel eserlerdeki çalışma olgusuna yönelik yönlendirme, tavsiye ve önermelerin çalışma hayatına etki etmemesi mümkün değildir. Bu bağlamda Türk kültürel birikiminönemli unsurları olan, atasözleri, türküler, halk şiirleri, masallar, efsaneler, menkıbeler ve divan şiirleri çalışmaya yönelik tutumlar bağlamında taranmış, Türk kültürünün çalışmaya yönelik tutumunun ortaya çıkartılmasına gayret edilmiştir.

Keywords:

Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles




Sosyal Siyaset Konferansları Dergisi
Sosyal Siyaset Konferansları Dergisi