Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 43
 İndirme 20
Eğitim Planlaması: Mahiyet, İlkeler ve Temel Ölçütler
2016
Dergi:  
Eskiyeni
Yazar:  
Özet:

Bu makalede eğitim planlamasının tanımı üzerinde durulmakta ve onun belli amaçları karşılamak üzere etkili bir araç olduğu vurgulanmaya çalışılmaktadır. Bazı araştırmacılar eğitim planlamasının tarihsel, sosyal, siyasal ve ekonomik sonuçlarının ve ölçütlerinin dikkate alınması gerektiğini savunmaktadırlar. Araştırma aynı zamanda planlamanın öneminin yanında onun ilkelerini de ele almaktadır: Gerçeklik, esneklik, süreklilik, tamamlayıcılılık, tutarlılık. Yine amaçlar, boyutlar ve karar alma kaynakları da incelenmektedir. Eğitim planlamasının uygarlık, tarih, toplum, ekonomi, eğitim ve uluslararası durum ölçütleri de makalede yer almaktadır. Son olarak eğitim planlamasının büyük öneme haiz olmasından dolayı her bir planda bir dizi koşulun yerine getirilmesi gerektiği ifade edilmektedir. Hala cevaplanmamış olarak kalan soruların da ilerideki çalışmalarda çözümlenmesi ümit edilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Education Planning. Characteristics, Principles, and The Key Standards
2016
Dergi:  
Eskiyeni
Yazar:  
Özet:

د ثمّة جدال بأنّ عملية التخطيط التربوي عملية ضرورية لأي فرد أو موظّف أو أي مؤسسة. فهو السند الوحيد لتحقيق النجاح والتحكّم في الأداء، والتميز في العمل لدى أي مسؤول أو مشرف تربوي أو معلّم. فبدونه يقع الإنسان في العشوائية والارتجالية وتبديد الطّاقات وامتلاك الإمكانات وضياع الجهد، وإهدار الوقت وتبديد الموارد المادية والبشرية.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Eskiyeni

Alan :   İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 955
Atıf : 1.314
2023 Impact/Etki : 0.159
Eskiyeni