User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 43
 Downloands 20
Eğitim Planlaması: Mahiyet, İlkeler ve Temel Ölçütler
2016
Journal:  
Eskiyeni
Author:  
Abstract:

Bu makalede eğitim planlamasının tanımı üzerinde durulmakta ve onun belli amaçları karşılamak üzere etkili bir araç olduğu vurgulanmaya çalışılmaktadır. Bazı araştırmacılar eğitim planlamasının tarihsel, sosyal, siyasal ve ekonomik sonuçlarının ve ölçütlerinin dikkate alınması gerektiğini savunmaktadırlar. Araştırma aynı zamanda planlamanın öneminin yanında onun ilkelerini de ele almaktadır: Gerçeklik, esneklik, süreklilik, tamamlayıcılılık, tutarlılık. Yine amaçlar, boyutlar ve karar alma kaynakları da incelenmektedir. Eğitim planlamasının uygarlık, tarih, toplum, ekonomi, eğitim ve uluslararası durum ölçütleri de makalede yer almaktadır. Son olarak eğitim planlamasının büyük öneme haiz olmasından dolayı her bir planda bir dizi koşulun yerine getirilmesi gerektiği ifade edilmektedir. Hala cevaplanmamış olarak kalan soruların da ilerideki çalışmalarda çözümlenmesi ümit edilmektedir.

Keywords:

Education Planning. Characteristics, Principles, and The Key Standards
2016
Journal:  
Eskiyeni
Author:  
Abstract:

د ثمّة جدال بأنّ عملية التخطيط التربوي عملية ضرورية لأي فرد أو موظّف أو أي مؤسسة. فهو السند الوحيد لتحقيق النجاح والتحكّم في الأداء، والتميز في العمل لدى أي مسؤول أو مشرف تربوي أو معلّم. فبدونه يقع الإنسان في العشوائية والارتجالية وتبديد الطّاقات وامتلاك الإمكانات وضياع الجهد، وإهدار الوقت وتبديد الموارد المادية والبشرية.

Keywords:

Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles












Eskiyeni

Field :   İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Journal Type :   Ulusal

Metrics
Article : 955
Cite : 1.329
2023 Impact : 0.159
Eskiyeni