Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 9
 Görüntüleme 50
 İndirme 24
Asylum-Seekers Experience and Acculturation:A Study of Syrian-University Students in Turkey
2017
Dergi:  
Turkish Journal of Middle Eastern Studies
Yazar:  
Özet:

Abstracten Bu çalışma, Türkiye'de bir devlet üniversitesinde eğitim gören Suriyeli göçmen öğrencilerin kültürel etkileşim süreçlerini etkileyen belirli faktörleri ele almaktadır. Berry (1997)'ın kültürleşme teorisini derinlemesine analiz ederken, mülteci üniversite öğrencileri arasındaki kültürel farklılıkların ve benzerliklerin kültürleşme üzerindeki etkisini, on beş bireysel mülakat temelinde ele alıyor. Literatürdeki boşluğu göz önüne alarak, bu araştırmanın amacı, Suriyeli üniversiteli mülteci öğrencilerin dil becerilerini nasıl elde ettiklerini, etnik ve kültürel farklılıkların üstesinden gelip gelmediklerini ve eğitim hedeflerini geleceğe yönelik olarak nasıl geliştirdiklerini inceleyerek Türk toplumuna uyum ve entegrasyonlarını anlamaya yönelik bir nitel çalışmadır. Dil engeli, kültürel etkileşimebüyük engel olarak karşımıza çıkmaktadır fakat tüm çalışmada yer alan öğrenciler için, dil açısından çabuk uyum sağlama ve Suriye ile Türkiye arasındaki yakın kültürel mesafe, çoğunluk kültürünü oluşturan Türk halkı ile etkileşim ve iletişim kurma olanaklarını artırmaktadır. Yine, etnik farklılıklar kültürel etkileşime karşı tehdit oluşturmaktadır. Yaklaşık olarak tüm katılımcılar, Suriyeli Türkmenler de dahil olmak üzere, kendilerini tanımlarken, Suriye ile ilişkilendirmektedirler. Ancak, yerel halk ile ilişkilendirinde ise, Türk ve Suriyeli kimliği yerine, daha kapsayıcı kimliklere, örneğin ümmet bilincine sığınarak çoğunluğu oluşturan ev sahibi toplumun bireyleriyle karşılıklı anlayış ve dayanışmayı geliştirmeyi hedeflemektedirler. Son olarak, Suriyeli üniversite öğrencileri Türkiye'deki öğrenim hayatlarını geçici süreli öğrenci olarak değerlendirmekte ve belli bir süre sonra Suriye'ye geri dönme konusunda sabit fikirlere sahiptirler.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Turkish Journal of Middle Eastern Studies

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 297
Atıf : 338
2023 Impact/Etki : 0.14
Turkish Journal of Middle Eastern Studies