Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 59
 İndirme 26
İyi Bir Eğitim Ortamı İçin Yedi İlkenin İşbirlikli Öğrenme ve Modellerle Birlikte Uygulanmasının Fen Başarısına Etkisi
2018
Dergi:  
Bayburt Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Abstract Bu çalışmada iyi bir eğitim ortamı için yedi ilkenin işbirlikli öğrenme ve modellerle birlikte uygulanmasının 6. sınıf fen bilimleri dersinde akademik başarıya etkisinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Çalışmada nicel araştırma yaklaşımlarından ön test- son test kontrol gruplu yarı deneysel desen kullanılmıştır. Çalışmanın örneklemini şehir merkezinden 72, kırsal kesimden 82 olmak üzere toplam 154 6.sınıf öğrencisi oluşturmaktadır. Veri toplamak amacıyla Ön Bilgi Testi (ÖBT), Akademik Başarı Testi (ABT) ve İşbirlikli Öğrenme Yöntem Görüş Ölçeği (YGÖ) kullanılmıştır. Verilerin analizi için betimsel ve kestirimsel istatistikler yapılmış ve etki büyüklüğüne (η2) bakılmıştır. Çalışmada şehir merkezindeki tüm deney gruplarının kontrol grubuna göre daha başarılı olduğu belirlenirken (p<0,05); kırsal kesimdeki gruplar arasında anlamlı bir fark belirlenmemiştir (p>0,05). Tüm grupların karşılaştırılmasında ise kırsal kesimdeki tüm deney gruplarının şehir merkezindeki kontrol grubuna göre daha başarılı olduğu belirlenmiştir (p<0,05). YGÖ’den elde edilen bulgulara göre deney gruplarındaki öğrencilerin büyük çoğunluğunun işbirlikli öğrenme ile ders işlemekten hoşnut oldukları ve bu yöntemi sevdikleri belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The Effect of the Seven Principles for a Good Educational Environment Together with Learning and Models on Science Success
2018
Yazar:  
Özet:

Abstract This study aims to determine the impact on academic success in the 6th-class science course of collaborative learning and modeling of seven principles for a good educational environment. The study used a semi-experimental pattern with a pre-test-final test control group from quantum research approaches. The sample of the study consists of a total of 154 6th grade students from the city center, 72, from the rural department, 82. For the purpose of collecting data, the Pre-Information Test (ABT), the Academic Success Test (ABT) and the Cooperative Learning Method Opinion Scale (YGÖ) were used. For the analysis of the data, visual and short statistics were made and the size of the impact (η2) was considered. While the study determined that all the experimental groups in the city center were more successful than the control group (p<0,05); no significant difference between the groups in the rural area was determined (p>0,05). In comparison of all groups, it was determined that all experimental groups in the countryside were more successful than the control group in the city center (p<0,05). According to the findings obtained from the YGÖ, the vast majority of students in the experimental groups have been determined to be pleased to process the lessons with collaborative learning and to love this method.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Bayburt Eğitim Fakültesi Dergisi
Bayburt Eğitim Fakültesi Dergisi