Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 45
 İndirme 13
AN IN-SERVICE EDUCATION PRACTICE FOR THE EDUCATION OF SCIENCE TEACHERS OF GIFTED CHILDREN
2005
Dergi:  
The Journal of Turkish Educational Sciences
Yazar:  
Özet:

Abstracten Özel durum yaklaşımı kapsamında yürütülen bu çalışma, üstün yeteneklilerin fen bilimleri (Fizik, Kimya ve Biyoloji) öğretmenlerine yönelik tasarlanan hizmet içi eğitim seminerini uygulamak ve değerlendirmek amacı ile yürütülmüştür. İlgili seminer Bayburt Bilim Sanat Merkezinde görev yapan altı fen bilimleri öğretmeninin katılımı ile 28 saat süre ile uygulanmıştır. Uygulama sonunda biçimlendirici değerlendirme yapılmıştır. Çalışmadan elde edilen bulguların toplanmasında seminer sonu değerlendirme anketi (SSDA), tutum anketi ve başarı testi kullanılmıştır. Uygulama sonunda öğretmenlerin içerikte yer alan konularda, seminer öncesi ve sonrası bilgi düzeyleri arasında anlamlı bir fark olup olmadığının ortaya konulması için başarı testi uygulanmış ve elde edilen verilerle Wilcoxon işaretli sıralar testi yapılmıştır. Bu test sonuçları incelendiğinde, katılımcıların HE seminerinin içeriğinde yer alan konularla ilgili bilgi seviyeleri arasında seminer sonu lehinde anlamlı bir fark olduğu anlaşılmıştır (z = 2,7, p < .05).Ayrıca seminer sonrası uygulanan tutum anketi verilerden HE seminerine katılan öğretmenlerin, programa karşı tutumlarında pozitif yönde bir artış olduğu tespit edilmiştir. Buradan hareketle, uygulanan HE seminerinin katılımcı öğretmenlere bilişsel alanın yanı sıra duyuşsal açıdan da katkı sağladığı söylenebilir. Bu alanda hazırlanacak olan hizmet içi eğitim seminerlerinin plânlanmasında, branş farklılığı, akademik alt yapı, ihtiyaç belirleme, öğretim metotları gibi faktörlere gereken önemin verilmesi hizmet içi eğitim seminerlerinin verimini arttıracaktır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






The Journal of Turkish Educational Sciences
The Journal of Turkish Educational Sciences