Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 13
 Görüntüleme 185
 İndirme 25
SOSYAL MEDYADA TERÖR PROPAGANDASI: DEAŞ ÖRNEĞİ
2017
Dergi:  
Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Elektronik Dergisi
Yazar:  
Özet:

Le Bon'un da ifade ettiği gibi "Toplumların şuursuz hareketlerinin, kişilerin şuurlu faaliyetleri yerine geçmesi çağımızın başlıca zaaflarındandır". Bu şuursuz eylemler, kişileri terör örgütlerinin sempatizanı yaparak radikal görüşlerin artmasına neden olmuştur. Günümüzde terör örgütleri amaçlarına ulaşmak maksadıyla planlı ve sistematik bir şekilde propaganda faaliyetleri yürütmektedirler. Kontrol altında tutmanın zor olduğu, denetim mekanizmalarının yetersiz kaldığı ve her geçen gün etkin bir büyüme gösteren sosyal ağlar sayesinde bu örgütler etkili propaganda imkanı yakalamaktadırlar. Bu çalışma, propaganda faaliyetlerini tarihsel bakış açısıyla anlamaya çalışırken yeni bir eğilim olan sosyal medya propagandasını DEAŞ örneği üzerinden açıklamayı hedeflemektedir. Bu terör örgütünün sosyal medya stratejileri analiz edilerek kullandığı mecralar ile hedef ve amaçları ortaya konulmuştur. Çalışma ile sosyal medya üzerinden gerçekleştirilen terör amaçlı propaganda faaliyetlerinin toplumsal yansımaları, mevcut durum, Türkiye özelinde yürütülen mücadele, alınan önlemler ve hukuki düzenlemeler yorumlanarak birtakım öneriler dizisi sunulmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Elektronik Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Elektronik Dergisi