Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 44
 İndirme 10
Korku, Duyarsızlaşma ve Eleştirel Okuma: Terör Mağdurlarının Gözünden Medyada Terör
2020
Dergi:  
Journal of Economy Culture and Society
Yazar:  
Özet:

Suç ve şiddet eylemleri, medya aracılığı ile çok geniş kitlelere ulaşmakta ve bu eylemler doğrudan mağduru olmayan kesimleri etkileyebilmektedir. Bu suç ve şiddet eylemlerinden farklı olarak terör eylemleri, özellikle son yıllarda tüm dünyada ortaya çıkış biçimi, sıklığı ve yayılma sahası itibari ile çok daha geniş bir toplumsal sahada tehdit unsuru olarak ortaya çıkmıştır. Bu terör eylemlerinin medya içeriklerinde yer bulmasının yaşanan terör saldırılarına ilişkin korkuyu daha fazla artırdığı ve yaygınlaştırdığı çeşitli çalışmalarla desteklenmiştir. Bu çalışmada, teröre doğrudan maruz kalmış olan bireylerin terörle ilişkili medya içeriklerine ilişkin değerlendirmelerine yer verilmektedir. Araştırma verileri, birden çok bombalı terör saldırısının yaşandığı Ankara’da, 2018 yılında toplanmıştır. Araştırma kapsamında, daha önce en az bir bombalı terör saldırısına doğrudan maruz kalmış olan 20 kişi ile derinlemesine görüşme gerçekleştirilmiştir. Söz konusu örneklem grubuna kartopu örnekleme tekniği ile ulaşılmıştır. Araştırma sonuçları, teröre ilişkin haberlerin anaakım medyada verilme sıklık ve üslubunun söz konusu örneklem nezdinde, terör olaylarını normalleştirdiğini ve bireyleri terör olaylarına karşı duyarsızlaştığını ortaya çıkarmıştır. Aynı zamanda teröre ilişkin haber ve içeriklerin anaakım medya organlarında ve haber içeriklerinde sıklıkla işlenmesinin bireylerde duyarsızlaşma duygusundan farklı olarak terör korkusunu tetiklediğini ve bu korkuyu yeniden ürettiği sonucuna varılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Fear, Sensitivity and Critical Reading: Terrorism In The Media From The Eyes Of Terror Victims
2020
Yazar:  
Özet:

Crime and violence acts reach very broad masses through the media, and these acts can directly affect non-victims. Unlike these crimes and violent acts, terrorist acts have emerged as a threat element in a much broader social sphere, especially in recent years, with the form of appearance, frequency and scope of spread throughout the world. These terrorist actions have been supported by various works that have increased and spread the fear of the terrorist attacks that occur in the media content. This study includes the assessments of individuals who have been directly exposed to terror related media content. The research data was collected in 2018 in Ankara, where several bombing terror attacks occurred. In the framework of the investigation, deep discussions were conducted with at least 20 people who have previously been directly exposed to a bombing terror attack. The sample group has been reached by the cartridge sample technique. The results of the research have shown that the frequency and style of news about terrorism in the mainstream media has normalized terrorist events and that individuals have become sensitive to terrorist events. At the same time, it has also been concluded that the frequent processing of news and content related to terror in the main media organs and news content, unlike the feeling of sensitivity in individuals, triggered terror fear and re-produced this fear.

Anahtar Kelimeler:

Fear, Sense Of Unresponsiveness and Oppositional Reading: Terror In Media Through The Eyes Of Victims Of Terrorism
2020
Yazar:  
Özet:

Acts of crime and violence spread to a wide range of people through the mainstream media and can affect those who are not direct victims of crime and violence. Unlike these actions, terrorist acts have emerged as a threat in a much broader social field, especially in recent years, in terms of their occurrence, frequency, and extent of spread. Various studies have argued that the coverage of these terrorist acts in media has given rise to the fear of terror attacks. This study examines the perception of individuals who were directly exposed to terrorism regarding the presentation of terrorism in the media. Research data was collected in 2018, in Ankara, which experienced multiple terrorist attacks. The findings of this research draw on in-depth interviews conducted with 20 people who were directly exposed to at least one terrorist attack in Ankara. The sample group was reached with the snowball sampling technique. The results of the research show that the frequency and the way news of terrorism was presented in the media led to a sense of unresponsiveness and normalization against terrorism, but this also triggers and reproduces fear of terror.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Journal of Economy Culture and Society

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 600
Atıf : 2.916
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini