Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 43
 İndirme 19
Astarhan Hanlığı’nın Sınırları
2009
Dergi:  
Tarih İncelemeleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Beklemişev, Astarhan Tatarların Don ırmağı üzerinde Moskova elçilerine saldırdıklarını söylemiştir. Görüldüğü üzere don ırmağı hudut vazifesi görmektedir. Azaklı Beykulu Muhammed, Moskova Büyük Knezi İvan Vasilyeviç’e yazdığı mektupta konuyla ilgili şunları söylemiştir: “Saadet Giray Han, Babiş Beg’i Astarhan Hanı Hüseyin Sultan’a [Hüseyin b. Canibek 1521—?] dostluk ve kardeşlik adına gönderdi. Rivayet şöyle ki, Nogay Mirzası kendi tarafından Don ırmağının ötesine, Astarhan tarafına geçmedi. Ve Agış Beg, Devlet Kildi adlı Tatarı göndererek, Nogay Mirzası Agış Beg’in İtil’in ötesine geçmediğini bildirdi.”- Saadet Giray,, herikielçiyi de. gemi. ile KırımîdanAzak’ a. gönderdi: “_... karadan... güvenle gidemediler. Nogay, [topraklarından] geçemediler” (RGADA, f. 89, op. 1, cd. hr. 1, l. 261 ob.; yine bkz. Dunaev 1916: 57). Karayolu Nogaylar tarafmdan tutulduğu için Saadet Giray diplomatları, _Perevoloka’ya Azak üzerinden Yukarı Don yoluyla göndermeye karar verdi. Galiba Don ırmağının'sınır olduğuna ilişkin yeterince kanıt vardır (en azından Nogaylar için). Yine 1523 yılı yazmda İ. S. Morozov (İstanbul

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Tarih İncelemeleri Dergisi
Tarih İncelemeleri Dergisi