Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 94
 İndirme 38
Kadın Suçluluğu Üzerine Bir Araştırma: Mardin ve Antalya Kapalı Cezaevleri Örneği
2017
Dergi:  
Süleyman Demirel Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırma, Antalya ve Mardin illerinde hükümlü bulunan kadınların sosyo-demografik ve ekonomik özellikleri ile işlediği suçlar arasındaki ilişkiyi ortaya koymayı ve suç türlerinin dağılışını tespit etmeyi amaçlamaktadır. Bu amaçla, çalışmada, hükümlü bulunan kadınlara ait yaş, meslek, eğitim seviyesi, doğum yeri, gelir düzeyi, aile yapısı, göç etme, suç türü, suç geçmişi, tahliye sonrası beklentileri gibi sosyo-ekonomik ve toplumsal değişkenler ele alınmıştır. Örneklemlerin 82’si Antalya, 23’i ise Mardin cezaevinde hükümlü statüdeki kadınlardan oluşmaktadır. Araştırmada elde edilen sonuçlara göre, suç işleyen kadın profilleri her iki cezaevinde de benzer şekildedir. Hükümlülerin önemli bir kısmı; 25-55 yaş aralığında, eğitim ve gelir düzeyi düşük, çoğunlukla okuma yazma bilmeyen kişilerden oluşmaktadır. Kadınların işlediği suçların niteliği ile ilgili olarak; Antalya örnekleminde daha çok mala karşı suçlar işlenirken, Mardin örnekleminde ise şahsa karşı suçlar ön plana çıkmaktadır. Sonuç olarak sosyal ve kültürel yapı, ekonomik gelişmişlik, göç… vb. faktörlerin suçun niceliğinde ve niteliğinde farklılıklar gösterdiği tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Süleyman Demirel Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyal Bilimler Dergisi
Süleyman Demirel Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyal Bilimler Dergisi