Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 107
 İndirme 1
Türkiye’de Erken Çocukluk Eğitimine Uluslararası Bir Bakış: OECD Karnesi
2017
Dergi:  
Uşak Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı,  15 Eylül 2016 tarihinde yayınlanan ‘Eğitime Kısa Bir Bakış 2016: OECD Göstergeleri”  ve 21 Haziran 2017 tarihinde yayınlanan “2017’ye Güçlü Bir Başlangıç: Erken Çocukluk Eğitimi ve Bakımında Anahtar OECD Göstergeleri” raporlarından yola çıkarak Türkiye’deki erken çocukluk eğitimi ve politikalarını; okullaşma, okula devam, finansal destek miktarı ve eğitim programları açısından değerlendirmektir. Çalışmada, bu raporda yer alan; 3-4 yaş çocuklarının eğitime kayıt oranları, okul öncesi dönemde devlet okullarına kayıt oranları, okul öncesi ve ilkokulda yaşlara göre okullaşma oranları, okul öncesi eğitime ayrılan finansal destek oranları (kamu-özel), eğitimci başına düşen öğrenci sayısı, OECD ülkelerindeki erken çocukluk eğitimi programlarının kapsamı ve okul öncesi eğitim programlarının içeriği kapsamında OECD ülkeleri ve Türkiye kıyaslaması yapılarak incelenmiştir.  Yapılan incelemeler sonucunda; OECD ülkeleri ile karşılaştırıldığında, Türkiye’deki okul öncesi eğitime ayrılan finansal destek miktarının, okul öncesi öğretmenlerinin çalışma koşullarının ve özellikle 0-3 yaş grubundaki çocukların okul öncesi eğitime katılımının düşük olduğu belirlenmiştir.  Araştırmanın bulguları ışığında, okul öncesi eğitime ayrılan kamu harcamalarının arttırılması, dezavantajlı çocukların bulunduğu bölgelerdeki ailelerin bilinçlendirilmesi ve okul öncesi öğretmenlerinin çalışma koşullarının iyileştirilmesi önerilmektedir.  

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Uşak Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Uşak Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi