Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 65
 İndirme 29
PERGAMON ( BERGAMA ) MEDENİYETİNDE BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR KÜLTÜRÜ ve YÖNETİM STRATEJİLERİNİN İNCELENMESİ
2006
Dergi:  
Spor Yönetimi ve Bilgi Teknolojileri
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, Pergamon (Bergama) medeniyetinin spor eğitimini ve uygulama merkezlerini inceleyerek, bu medeniyete ait beden eğitimi ve spor kültürü ve Yönetim stratejileri hakkında bilgi vermektir. Çalışmamızda belgesel tarama metodu uygulanmıştır. Konu ile ilgili yazılı ve görsel arşiv çalışması yapılmıştır. Anadolu medeniyetlerinden olan Pergamon (Bergama) uygarlığı, Akropol ve Asklepion yerleşkeleri konu ile ilgili örnek merkezleri oluşturmuştur. Pergamon medeniyeti 2 yerleşim merkezinden meydana gelmektedir. Bu yerleşkelerden birincisi, Dünya’nındik tiyatrosunun, gymnasiumun ve stadiumun bulunduğu Akropol yerleşkesidir. İkinci yerleşim merkezi ise, Asklepion yerleşim alanıdır, burada stadium, hastane, kütüphane ve amfi tiyatro bulunmaktadır. Pergamon medeniyeti, Akropol ve Asklepion yerleşkelerindeki beden eğitimi ve spor kültürü anlayışının o döneme ait örnekleri incelendiğinde, spor ve sanatın toplumsal bir değer olarak karşımıza çıktığını görebiliyoruz. Özellikle Stadiumlar, gymnasiumlar, amfitiyatrolar, rehabilitasyon merkezleri, festival alanları, tapınaklar, kütüphaneler vb. bir çok örnek, bize Pergamon medeniyetinin beden ve ruh sağlığını geliştirecek uygulamaların yapıldığı, sporun eğitim, rehabilitasyon ve eğlence amacıyla kullanıldığını göstermektedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Spor Yönetimi ve Bilgi Teknolojileri
Spor Yönetimi ve Bilgi Teknolojileri