Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 38
 İndirme 13
EĞİK YAZI MI? DÜZ YAZI MI? GÖZ İZLEME CİHAZI İLE BİR PİLOT ÇALIŞMA
2016
Dergi:  
Yönetim Bilişim Sistemleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Görme olayında neyin dikkat çektiğini ve algılandığını belirlemede göz hareketleri önemlidir.  Göz hareketlerinin incelenmesi için çeşitli göz izleme cihazları geliştirilmiştir. Bu cihazlar pazarlamadan eğitime birçok alanda karar vericilere destek olması amacı ile kullanılmaktadır. Bu çalışmanın amacı,  ilköğretim okulu birinci sınıf öğrencilerinin mevcut bitişik eğik yazı ile normal düz yazı arasındaki okuma performanslarını karşılaştırmaktır. Bu kapsamda Erzurum ilinde bulunun özel bir okuldaki 10 birinci sınıf öğrencisine deney yapılmıştır. Deneyde öğrencilere anlamlı ve anlamsız metinler hem düz hem de bitişik eğik yazı formatında sunulmuştur. Katılımcılardan elde edilen odaklanma süresi, okuma süresi, göz sıçrama miktarına ilişkin veriler incelenmiş ve bulgular yorumlanmıştır. Elde edilen sonuçlardan öğrencilerin anlamlı metinlerde düz yazıyı daha hızlı, anlamsız metinlerde ise eğik yazıyı daha hızlı okudukları ortaya çıkmıştır. Bu durum öğrencilerin yabancı oldukları harf ve kelimeleri ilk okumaya başladıklarında eğik yazı ile sonrasında ise kelimeler anlamlandıkça düz yazı ile devam etmelerinin daha uygun olduğunu göstermektedir. Çalışmanın genellenebilirliği açısından farklı okullarda daha fazla katılımcıyla tekrarlanmasının uygun olduğu söylenebilir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Yönetim Bilişim Sistemleri Dergisi
Yönetim Bilişim Sistemleri Dergisi