Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 11
 Görüntüleme 41
 İndirme 28
Cinsiyet Faktörünün Ortaokul 5. ve 6. Sınıf Öğrencilerinin Sosyal Olgunluk Düzeyine Etkisi
2016
Dergi:  
Uluslararası Alan Eğitimi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada 5. ve 6. sınıf öğrencilerinin cinsiyetlerine göre sosyal olgunluk düzeyleri araştırılmıştır. Çalışma, Bursa İli İnegöl İlçesinde bulunan 13 ortaokulda yapılmıştır. Bu çerçevede 267 ortaokul 5. ve 6. sınıf öğrencisi seçilerek, bunlara Sosyal Olgunluk Ölçeği uygulanmıştır. Sosyal Olgunluk Ölçeği altı alt boyuttan oluşan genel bir ölçektir. Çalışmaya katılan öğrencilerin %38,6’sı erkek, %61,4’ü kızdır. Bulgularımıza göre kız öğrencilerin sosyal olguluk düzeyleri erkek öğrencilerinkinden yüksektir. Öğrencilerin sosyal olgunluk düzeyleri ve alt boyutlara ilişkin bulgular, cinsiyetler arasında istatistiksel olarak anlamlı bir fark (p<0.05) olduğunu göstermektedir. Ayrıca öğrencilerin cinsiyete göre çalışkanlık, sorumluluk ve haklara ve özgürlüklere saygılı olma değer alt boyutları arasında anlamlı bir ilişki olduğu görülmektedir. Araştırmanın sonuçları cinsiyet faktörünün Sosyal Bilgiler Ders Programında yer alan bir kısım değerlere olan etkisini ortaya koyması açısından önem taşımaktadır. Anahtar Kelimeler: Sosyal Olgunluk Düzeyi,  Değer Eğitimi, Cinsiyet Faktörü, Sosyal Bilgiler Eğitimi This Study has investigated social maturity level according to gender in 5th and 6th grade students. This study was made in 13 secondary schools located in Bursa Inegol district. For this purpose, by selecting the 5th and 6th grade students in 267 secondary schools Social Maturity Scale was used. The Social Maturity Scale is a general scale of six subscales. 38.6% of male students participated in the study, is composed of 61.4% female students. Looking at the average scale according to gender, girls were found to be higher than men on average. When Young analyzed data on Social Maturity Levels and subscales, a statistically significant difference between genders (p <0.05) was found. Also, according to student gender diligence, responsibility, respect for Rights and Freedoms value it was found to be a significant relationship between the subscales. The results of the research according to a cut in value on the social studies curriculum is important in terms of putting forward their views on gender. Keywords: Social Maturity Level, The Gender Factor, Values Education, Social Studies Education

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Uluslararası Alan Eğitimi Dergisi
Uluslararası Alan Eğitimi Dergisi