Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 12
 Görüntüleme 80
 İndirme 18
Çalışma Hayatında İnsan Onuruna Karşı Psikolojik Bir Şiddet Örneği: Mobbing
2014
Dergi:  
Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Latincede; psikolojik siddet, baskı, taciz, rahatsız etme veya sıkıntı verme anlamlarına gelen mobbing, özellikle hiyerarşik yapılanmış ve kontrolün zayıf olduğu örgütlerde, gücü elinde bulunduran kisinin ya da grubun, digerlerine psikolojik yollardan, uzun süreli sistematik şiddet uygulamasıdır. Son dönemde sosyoloji ve hukuk basta olmak üzere çeşitli alanlarda disiplinler ararası çalışılan bir konu haline gelmiştir. Mobbing sözcüğü önceleri sadece çocukların birbiriyle olan zorbalık iliskilerini tanımlamakta kullanılmasına rağmen, 1950-1960’lı yıllarda yapılan araştırmalar, mobbingin sadece çocuklar arasında yaşanmadığını, çalışma hayatında kisiler arasındaki iliskilerde de var oldugunu ortaya koymuştur. Mobbing, insana, insan onuruna karsı duygusal bir saldırıdır. Yas, ırk, cinsiyet ayrımı gözetmeden, taciz, rahatsız etme ve k.tü davranış yoluyla herhangi bir kisiye yönelen saldırganlıktır. Bu makalede, çalışan bireylere karsı yapılan sistematik bir psikolojik şiddet örnegi olarak mobbing ele alınmış ve konu; mobbing kavramı, süreci, asamaları, türleri, ortaya çıkış nedenleri, tarafları, etkileri çerçevesinde ve insan onuru ile iliskisi açısından degerlendirilmistir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi