Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 52
 İndirme 18
BİRİNCİ DÜNYA SAVAŞI SONRASINDA HİLAL-İ AHMER CEMİYETİ’NİN GÜMÜŞHANE HALKINA YARDIMLARI
2016
Dergi:  
Karadeniz İncelemeleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Trabzon ve Gümüşhane Birinci Dünya Savaşı sürecinde Rus ordusu tarafından işgal edildi. Binlerce Müslüman Gümüşhane’yi terk etmek zorunda kaldı. Bolşevik İhtilali nedeniyle Ruslar Gümüşhane ve Trabzon’dan çekildiler. İşgal sürecinde ve işgal sonrasında Gümüşhane halkı büyük bir sefalete maruz kaldı. Vaziyet böyle iken Osmanlı Hükümetinin bölgedeki muhtaç insanlara yaptığı yardımlar yetersizdi. Bundan dolayı Osmanlı Hilal-i Ahmer Cemiyeti Savaştan sonra Trabzon, Erzincan ve Erzurum’a sağlık ve yardım heyetleri gönderdi. Hilal-i Ahmer Trabzon Sağlık Yardım Heyeti, 1919-1921 yıllarında arasında Trabzon Vilayetinde hayati yardımlar yaptılar. Gümüşhane’ye de sağlık, giysi ve iaşe yardımında bulundu. Hatta Gümüşhane’ye ayrı bir sağlık yardım heyeti gönderildi. O yardımlar sayesinde Gümüşhane halkı hayata tutunabilmeyi başarmıştı. Makalede, Hilal-i Ahmer Cemiyetinin Gümüşhanelilere yaptığı sağlık, iaşe ve giysi yardımları hakkında bilgi verilecektir. Anahtar Sözcükler: Osmanlı Hilal-i Ahmer Cemiyeti, Amerikan Yakındoğu Yardım Kuruluşu, Muhacirler, Trabzon, Gümüşhane. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Karadeniz İncelemeleri Dergisi
Karadeniz İncelemeleri Dergisi