Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 9
 Görüntüleme 100
 İndirme 44
Beliren yetişkinlik dönemindeki bireylerde ilişkilerle ilgili bilişsel çarpıtmalar ve psikolojik iyi oluş arasındaki ilişkinin incelenmesi
2017
Dergi:  
International Journal of Social Sciences and Education Research
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın temel amacı beliren yetişkinlik dönemindeki üniversite öğrencilerinin ilişkilerle ilgili bilişsel çarpıtmaları ve psikolojik iyi oluşları arasındaki ilişkinin incelenmesidir. Araştırma 2016-2017 eğitim öğretim yılı güz yarıyılında Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi’nde öğrenimine devam etmekte olan 253 lisans öğrencisi üzerinde gerçekleştirilmiştir. Araştırma kapsamında İlişkilerle İlgili Bilişsel Çarpıtmalar Ölçeği ve Psikolojik İyi Oluş Ölçeği kullanılmıştır. Araştırma sonucunda elde edilen veriler üzerinde bilişsel çarpıtmalar ve psikolojik iyi oluş arasındaki ilişki Pearson Momentler Çarpımı korelasyon analizi ile, bilişsel çarpıtmaların psikolojik iyi oluş üzerindeki yordayıcı etkisi ise hiyerarşik çoklu regresyon analizi ile incelenmiştir. Araştırma sonucunda ilişkilerle ilgili bilişsel çarpıtmalar ölçeğinin yakınlıktan kaçınma alt boyutu ile psikolojik iyi oluş arasında negatif yönlü, zihin okuma alt boyutu ile pozitif yönlü anlamlı bir ilişki olduğu saptanmıştır. Bununla birlikte yakınlıktan kaçınma ve zihin okumanın psikolojik iyi oluşun anlamlı yordayıcıları olduğu görülmüştür.  

Anahtar Kelimeler:

review of the relationship between cognitive palpitations and psychological good formation in individuals in the period of adulthood
2017
Yazar:  
Özet:

the main objective of this research is to examine the relationship between the relations of university students in the period of adulthood and psychological good formations of research 20162017 education in the twentieth century, the university of atatürk in the twentieth-year education faculty of education continues to education in 253 undergraduate students, the cognitive palpitations scale and psychological good scale were used as a result of the research data obtained from the cognitive palpitation and psychological good formation of the relationship between the cognitive palpitations and psychological well-being of the relationship between the correlation scale of the positive relations between the cognitive palpitation analysis and the psychological weaknesses of the positive perception of the positive relationship between the positive relations of the correlation analysis of the co-exism of the co-existing of the co-existing of the cognitive perceptions and the co-exciary analysis of the co-existing of the positive relations between the positive relations between the positive relations between the cognitive palpitation of the cognitive palpitation of the psychological and psychological well-existing of the cognitive palpitation of the cognitive palpitation

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






International Journal of Social Sciences and Education Research
International Journal of Social Sciences and Education Research