Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 125
 İndirme 39
YEMEN’DE BİR OSMANLI-ARAP ŞEHRİ: SAN’A
2017
Dergi:  
İSTEM
Yazar:  
Özet:

Arap yarımadasının güneydoğusunda yer alan, Romalıların “Arabia Felix” (Talihli Arabistan), Arapların ise “el-Yemen es-Saîd” (Mutlu Yemen) adını verdikleri Yemen, çok eski devirlere kadar uzanan tarihi ile ün kazanmış bir coğrafyanın adıdır. Bir kısım rivayetlere göre, Kur’an’da özellikle mamurluğu ile tanıtılan ve “Ülkeler içinde benzeri yaratılmamış, sütunlar sahibi İrem” olarak ifade edilen meşhur İrem şehrinin bu bölgede bulunduğu belirtilmektedir. Ma’înliler,  Sebeliler ve Himyerîler gibi büyük medeniyetlere ev sahipliği yapan bölgenin, geçmişten gelen köklü kültürünü ve tarihî yapılarını bu güne kadar canlı bir şekilde ayakta tutmayı başaran San’a şehri, günümüz dünyası için orijinal kalmış örnek şehirlerden biridir. Denizden yaklaşık 2200 metre yükseklikte bulunan ve tarihteki ilk apartmanlara sahip şehir olarak ifade edilen San’a, günümüze kadar ulaşan özgün mimarisi ile görenlere hayranlık veren bir tarih şehri olma özelliği taşımaktadır. Yemen’in Osmanlı hâkimiyetine girmesinden sonra vilayet merkezi olarak kullanılan San’a, mimari yapıları ve zengin kültürü ile yüzlerce yıllık Yemen’deki Osmanlı idaresinin izlerini üzerinde barındırmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler