Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 84
 İndirme 24
PEYZAJ POTANSİYELİNİN KORUNMASINDA CITTASLOW-SLOW CITY BİRLİĞİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ
2017
Dergi:  
İnönü Üniversitesi Sanat ve Tasarım Dergisi
Yazar:  
Özet:

Günümüz teknolojisinin ilerlemesi ve küreselleşmeye bağlı olarak kentlerde, üretimden çok, tüketime dayalı bir yaşam şekli gelişmiştir. Hızlı yaşayan, hızlı çalışan, hızlı tüketen kentli insan profili, giderek birbirine daha çok benzeyen, ayırt edici doğal ve kültürel peyzaj özelliklerini kaybeden, standart yaşam alanları oluşturmaya başlamıştır (URL-1). Kırsal, vernaküler ve traditional özelliklerini kaybeden, doğallıktan giderek uzaklaşan kentlerde, hızlı bir yaşam süren kent insanının, kaybettiği bu özellikleri tekrar aramaya yönelmesiyle Cittaslow hareketi ortaya çıkmıştır. Bu özellikler içerisinde doğal ve kültürel peyzaj alanları önemli bir yer tutmaktadır. Türkiye’nin birliğe üye olan toplam 10 slow citysi bulunmaktadır. Birliğe üye olmak adına, birliğin belirlediği kriterleri gerçekleştirmek için projeler geliştirmek ve uygulamak gerekmektedir. Güncel durumda, birliğin 7 politika başlığında toplam 71 kriteri bulunmaktadır(Şahin ve Kutlu, 2014). Bu çalışmada amaç, birliğin peyzajların tanınması ve korunmasında etkili bir rolü olup olmadığının tartışılmasıdır. Bu bağlamda; Cittaslow’un çevre politikaları, altyapı politikaları, kentsel yaşam kalitesi politikaları ve tarımsal, turistik, esnaf ve sanatkarlara dair politikaları kriterleri ile birlikte incelenmiştir. Cittaslow kriterlerinden, doğal ve kültürel peyzaj alanlarının korunmasında ve sürdürülebilirliğinde etkisi olanlar, Türkiye’nin birliğe üye olan Akyaka, Halfeti ve Gökçeada slow cityleri çerçevesinde tartışılarak değerlendirilmiştir. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








İnönü Üniversitesi Sanat ve Tasarım Dergisi
İnönü Üniversitesi Sanat ve Tasarım Dergisi